Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Aiva KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 2017
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: huoleton kaikkien ystävä

20.3.2020

Onko sinusta joskus näiden kotia etsivien koirien tarinat liian surullisia? No lue sitten minun tarina. Minä olen sellainen lottovoittajatyttö, elämäni sujuu hauskasti onnellisesta tapauksesta toiseen.

Ensinnäkin, menin viime syksynä koulun pihalle leikkimään lasten kanssa. Voi että, se vasta oli kivaa! En ihan ymmärrä, miksi yksi täti tuli ja sanoi minulle, että en saisi olla siellä. Hän toi minut tarhalle.

Tarha olikin ihan mahtavan kiva paikka! Paljon muita koiria ja hyvää ruokaa. Mitäs muuta pikku koiratyttönen haluaisi elämältä! Tarhan tytöt huomasivat, että minä onnuin kovasti. Olin niin tottunut tähän kipuun, että en viitsinyt sitä kummemmin stressata. Minut kuvattiin ja tytöt sanoivat, että luut vain kolisivat lonkissani ja siellä ei ollut mitään niveliä. Kuulemma aika paha juttu.

Mutta sanoinhan, että olen lottovoittaja koira. Katsoin yhtä perhettä sinisillä silmilläni ja he olivat lumoutuneita. He adoptoivat minut ja lupasivat hoitaa lonkkani kuntoon kuin uusiksi. Eivät he voineet tietää, että koko Liettuassa on vain yksi eläinlääkäri joka voisi leikata minut ja sekin olisi harvinainen, iso leikkaus ja maksaisi ainakin tonnin verran.

Hupsis vaan, perheeni toi minut takaisin tarhalle ihan bumerangina. Onneksi kukaan ei edes miettinyt minun lopettamistani. Olin kuulemma niin nuori ja niin ihana koira, että jotain pitäisi tehdä.

Nämä tarhan tytöt on aika tulisen tiukkoja ihmisiä. Menevät vaikka läpi harmaan kiven auttaakseen meitä koiria. He olivat kovasti suuttuneita siitä, että adoptioperheeni ei sitten viitsinytkään tehdä mitään lonkilleni. He puhuivat sen huippueläinlääkärin kanssa ja eläinlääkäri lupasi lahjoittaa minulle toisen puolen leikkauksen joululahjaksi. Voitko kuvitella! Joulukuussa 2019 pääsin leikkaukseen ja sitten uudelleen tammikuussa 2020 minusta tuli ensimmäinen koira koko Liettuassa, jolle tehtiin lonkkaproteesi. Tähänkin leikkaukseen sain 30% alennuksen ja yhteensä minun ihkouudet lonkat maksoi alle 400 euroa. Sen lisäksi minusta tuli vähän niinkuin kuuluisa koira.

Kuukauden ajan asuin tarhan toimistossa häkissä, mikä oli sekin tosi kivaa. Aina kun tytöt istuivat kahville, niin pääsin ulos häkistä ja kerjäsin ihan kamalasti heidän kaikkia namieväitä. Pääsin lenkille hihnassa ja minua rapsuteltiin kovasti. Opin istumaan käskystä ja antamaan tassua. Kuvittele, pääsin koirakouluunkin, onnenkoira!

Sitten minulle tuli taas uusi lottovoitto ja pääsin kotihoitoon. Olin ihan onnesta mykkyräisenä kun näin sen pehmeän koiranpedin, joka oli ostettu ihan minua varten. Rakastin kaikkia niitä ihmisiä ja kaikkia niitä muita koiria, joita siellä oli kotihoidossa. Ja kissoja. Ja remmilenkkejä ja sitä, kun sitten vihdoin ne ihmiset uskalsi päästää minut juoksemaan vapaana. Ja uimaan. Ja pihalle ottamaan aurinkoa. Ja löhöömään omaan sänkyyn. Mitä minä en rakastaisi tässä maailmassa?

Tarhan tyttöjen ihan tiukka toive on nyt se, että löytäisin sen parhaan mahdollisen oman kodin. Vain parhaan mahdollisen. He ovat taistelleet puolestani, hoitaneet minua, rakastaneet minua, ottaneet riskin puolestani ja voittaneet. Minusta ei ikinä tulisi jonkun perheen hetken mielijohde sinisten silmieni takia eikä ulkona ketjussa asuva yksinäinen vahti. Siksi etsin omaa kotia Suomesta ja vain Suomesta. Suomalaiset koiranomistajat ovat maailman parhaita ja minä ansaitsen kaiken maailman parhaan.

Kuntoutukseni on hyvällä mallilla ja leikkaukset sujuivat täydellisesti. Tarvitsen lisää lihasvoimaa, vähitellen hyvä tulee. Eläinlääkäri lupasi, että elän pitkän, hyvän ja laadukkaan elämän, joten se tuleva uusi täydellinen perheeni, älkää pelästykö tekolonkkaani. Olen täydellinen koira.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-