Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Amber ja Siuzi ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 07.2018 Amber, 07.2019 Siuzi
Koko: n. 35 cm, 8 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 07.2021

Luonne: aluksi arkoja, nyt iloisia ja leikkisiä

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

20.8.2021

Toinen tykkää tyttärestä, toinen äidistä. Oletettavasti olemme äiti ja tytär, kuin kaksi marjaa. Omistajamme kuoli ja tulimme tarhalle, ensin tosi ujoina ja ihmetellen, nyt joka päivä rohkeampana ja iloisempana.

Amber, äitikoira, on meistä vaaleampi ja hieman pulleampi kuin Siuzi. Olemme molemmat kivoja, rentoja, ystävällisiä koiria.

Etsimme kotia ihan erikseen, vaikka olemme tietenkin tottuneet asumaan yhdessä. Ihmiset vain tietävät, että harvemmin löytyy adoptioperheitä, jotka ottavat heti kaksi koiraa. Siksi hyvä koti on meille parempi juttu kuin yhdessä asuminen.

Meidänkaltaiset rescuekoirat maaseudulta olemme yleensä tottuneet enemmän koiraseuraan kuin ihmisseuraan. Osaamme lukea koiraa, ihmistä vähemmän. Koirat tykkäävät toistensa seurasta ja tukeutuvat toisiinsa pelottavissa tilanteissa. Joskus sekin voi olla huono juttu, koira ei ikinä pääse kunnolla rohkaistumaan ja astumaan esiin kuorestaan, jos on koko ajan sen toisen koiran selän takana.

Joskus meidänkaltaiset koiraparit ovat menneet samaan perheeseen ja asiat eivät olekaan sujuneet niin hyvin kuin luultiin. Tarhalla ollaan oltu erottamattomat, mutta kotona on alettu riidellä huomiosta. Tulisesti. Toisesta on tullut pomottelija ja toisesta pelokas. Kahden koiran perheessä voi olla kaksinverroin huolta ja työtä sopeutumisen aikana.

Sen verran vaan, ettei kannata hurjasti surra ja miettiä, että meidän pitäisi ehdottomasti päästä samaan perheeseen, ei ollenkaan. Laita hakemus ja kyselyjä. Olemme aika samanikäisiä ja aika samanlaisia luonteeltamme täällä tarhaolosuhteissa. Ihania maastonakkeja.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!