Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Amygo ♂ leikattu

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2017
Koko: n. 70 cm, 24 kg (laiha)
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: oppivainen, iloinen

13.7.2020

Eläkeikäinen omistajani kuoli ja jouduin tarhalle. Fiksulle koiraihmiselle tulee tästä pari kysymystä mieleen. Miksi vanhemman puoleiset ihmiset ottavat itselleen nuoren, aktiivisen huskymixin? Miksi nuorta, aktiivista huskymixiä pidetään pihalla ketjussa kiinni? Tällainen koirakulttuuri saisi jo kadota.

Niin moni asia oli minulle uusi ja outo kun tulin tarhalle toukokuussa 2020. Masennuin, pelkäsin tarhan sisätiloja. En halunnut tulla ulkoa takaisin sisälle, itkin ja vinguin niin että kylä kaikui ja nousin takajaloilleni.

Nyt minun kanssani on tehty vähän töitä ja olen kerrassaan ihana ja nopeasti uutta oppiva koira. Osaan kulkea remmissä kuin vanha tekijä. Olen alkanut nauttia elämästä ja ihmisen kanssa touhuamisesta. Olen liikuttava herkkis. En uskaltanut aluksi ottaa namia ihmiseltä, vasta noin tunnin lenkin jälkeen minut saatiin houkuteltua namitukseen. Yritän oppia ihmisen kanssa kommunikointia. Haluan leikkiä enkä oikein tiedä miten. Otan hampailla kädestä kiinni, sitten pelästyn ja heittäydyn selälleni. Näytän olevan ihan ystävällinen muille koirille, vaikka eihän minua edellisessä kodissa ole sosialisoitu.

Jos haluat projektikoiran ja parhaan ystävän, tässä minä olen. Ai niin, laihakin olen. Pikkuisen pitäisi saada lihaa luiden ympärille.

Eläinlääkäreille tuli mieleen, että saattaisin olla kuuro. Tätä pitää vielä tutkia paremmin.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-