Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

BairaKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 09.2015
Koko: n. 35 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: hellämielinen sylikoira

17.11.2019

Jokainen tarhalle päätyvä koira saa oman lomakkeensa. Siihen merkitään lyhyesti perustiedot eli milloin koira on tullut tarhalle, mistä koira on löytynyt tai miksi tuotu tarhalle, ikäarvio, luonnekuvaus. Lomakkeesta näkyvät madotukset, rokotukset ja sterilointipäivät. Minullakin on sellainen lomake. Sellainen tehtiin elokuun alussa kun perheeni toi minut tarhalle. "Ei ole vihainen" lukee siinä kohdassa, mihin merkitään se syy, miksi perhe hylkää koiran tarhalle. Liian kiltti. Ärsyttävän kiltti.

Anteeksi, en ole vihainen. Anteeksi, tykkään istua sylissä. Anteeksi, tykkään pusutella. Anteeksi, haen ihmisen rakkautta ja hyväksyntää. Anteeksi, etten ollut sellainen koira jonka perhe olisi halunnut.

Tarhan tytöt eivät ole tehneet yhtäkään ilmoitusta minusta paikallisille perheille. He tietävät liian hyvin, että rotukoiran näköistä koiraa haluavat yhtäkkiä kaikki, noin 100 puhelua viikossa ja noin 90% hakijoista eivät tiedä koirista mitään. Mitään muuta kuin sen, että on tosi muodikasta omistaa rotukoira. Joudunko elämään 10 tuntia päivässä häkissä, kuten moni paikallinen pitää koiria? Etten vain karvaisi sohvaa tai pissaisi matolle. Joudunko taas tarhalle tai kodinvaihtajaksi, jos en olekaan sellainen kuin minun pitäisi olla?

Enkö ansaitsisi sellaisen perheen, joka rakastaa minua sellaisena kuin olen? Joka ymmärtää, että olen koira, enkä koriste-esine tai status symboli?

Tarha ei ole minulle hyvä paikka, olen liian herkkä ja kiltti elämään monien koirien haukunnan keskellä ilman ihmisen syliä. Pääsisinkö jouluksi omaan kotiin?

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote
Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-