Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bartas Seniori ♂ leikattu

Syntymäaika/ Ikä arvio: 02.2012
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 11.2019

Luonne: Täynnä energiaa oleva senioriherra

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

13.8.2021

Minusta ei ikinä uskoisi että olen seniorikoira. Olen täynnä energiaa ja elämäniloa. Myös hyvin vahva. Ja urheilullinen. Osaan kiivetä vaikka minkä aidan yli. Minusta joku saa kivan lenkkikaverin ja ystävän ja hyvää mieltä, olenhan odottanut omaa kotia jo pari vuotta. Pari vuotta! Pimeästä, kylmästä marraskuusta 2019 asti! Sitä ennen elämäni ei ollut mitään kummoista ja omistajani toivat minut tarhalle tarpeettomana.

Seniorikoiria adoptoivat ihmiset ovat omaa luokkaansa. Hyvä mieli pitää löytää pikkuasioista ja tuntea riskit, jalat maassa. Kaksi vuotta sitten yhdistys toi Suomeen pariskunnan, kaksi kaduilla harhaillutta senioria, herra ja rouva. He menivät eri perheisiin. Kumpikin ihan oikeasti varmaan satavuotiaita koiria. Harmaa nenä, jäykät liikkeet, hyvin oman arvonsa tuntevia palleroita.

Vanha rouva eli perheessä tasan kuukauden verran. Hänet löydettiin ikuiseen uneen nukahtaneena sohvalta. Toisaalta maailman paras tapa lähteä tästä maailmasta. Vanha herra porskuttaa yhä aktiivisena ja onnellisena. Kukaan ei voinut ennakoida, kumpi seniori lähtee ensin.

Parikin senioria on joutunut sellaiseen hammasremonttiin Suomessa, että huh huh. Joskus kaikki hampaat on jouduttu poistamaan, joten eläinlääkärinlasku on ollut nelinumeroinen.

Seniorikoirien ihailijat pitävät siitä tunnelmasta, jonka onnellinen seniori tuo kotiin. Ei hosumista ja leikkimistä ja tavaroiden tuhoamista. Silti moni seniori, kuten minä, on mahtava ja väsymätön lenkkikaveri, mutta kotona osataan rauhoittua ja nautitaan lämpimästä sohvasta ja käppäilystä olohuoneen ja keittiön välillä. Seniorikoiran kiitollinen katse sulattaa sydämen ja se on se salaisuus ja mahtivoima, joka saa ihmiset adoptoimaan seniorikoiria.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!