Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bartas ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 04.2017
Koko: n. 40 cm, 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 12.2020

Luonne: Energinen ja ystävällinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

9.8.2021

Koiria tuodaan tarhalle mitä erilaisimmilla tavoilla. Minut tuotiin tarhalle yhdessä koirankoppini ja ketjuni kanssa. Ehkä se oli onni. Ehkä se tarkoittaa, että minun perheeni ei enää ikinä ota pihalleen yksinäistä koiraa.

Oli täällä minun tarhallakin sellainen osasto, jossa me tarhakoirat asuttiin samalla lailla kuin huonoissa perheissä, koirankopin ja ketjun kanssa. Meitä oli kokonainen parkkipaikka tarhakoiria ulkokoirina. Joidenkin ihmisten mielestä se on ihan kamalaa. Näiden ihmisten pitäisi vain ymmärtää sellainen juttu, että jos me koirat asutaan perheissä ketjussa kiinni, niin se on koko elämäksi ketjuvankilaa. Jos me asutaan niin tarhalla, niin se on vain väliaikainen paha matkalla parempaa elämää kohti. Useat tarhat ovat täpötäynnä koiria, joten joskus on parempi ottaa niitä koiria pois huonoista oloista vaikka ulos, parempi niin kuin jättää koira vaikka näkemään nälkää jonkun autiotilan pihalle.

Kaikki tarhat yrittävät jatkuvasti parantaa koirien olosuhteita. Suurin osa lahjoitusvaroista menee eläinlääkärinkuluihin ja putiikin pyörittämiseen, eli sähkö, vesilaskut ja työntekijöiden palkat. Ruokaankin pitää laittaa jonkin verran rahaa, vaikka aika paljon saadaan lahjoituksina. Ihan viimeiseksi rahan pitäisi riittää tarhojen peruskunnostuksia varten ja vielä parannuksia varten.

Minun tarhani onnistui pääsemään eroon siitä parkkipaikasta, jossa meitä koiria oli koirankopissa ja ketjussa. Ihan ensimmäinen hyvä alku oli se, että niitä parkkipaikka koiria löysi kodin Suomesta. Ajatella, miten paljon hyvää adoptioperheet saavat aikaan? Parkkipaikka tyhjeni ja samalla saatiin rakennettua lisää tilaa tarhan päärakennukseen.

No, palataan takaisin tämän jutun päähenkilöön eli minuun, juuri sopivan kokoiseen karvapartaan. Onko karkeakarvaiset koirat heikkoutesi? Tässä minä olen. Olen super energinen ja voisi epäillä, että minussa on Saksanmetsästysterrierin verta. Vain arvaus. Olen ystävällinen kaikille ihmisille ja myös koirille. Oli vain sellainen pikkuongelma, että tarhakaverini väsyi leikkimään kanssani ja minut jouduttiin laittamaan asumaan yksin. Voi kun pääsisin aktiiviseen ihmisen kanssa asumaan ja juoksentelemaan koirapuistoissa. Äkkiä pois häkistä, kiitos!

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!