Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bingo ♂ leikattu KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2019
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: hellämieli, kaikkien ystävä

6.5.2020

Vaeltelin Kaunasin esikaupunkialueella nimeltä Aleksotas. Siitä tyttöjen mieleen tuli ihan ensimmäiset koirat, jotka lähtivät Suomeen täältä Penktan Kojan tarhalta, pari vuotta sitten. Yksi heistä sai nimensä tämän alueen mukaan, Aleksotas. Suomessa hän taitaa olla kotoisasti Aksu.

Kyllä paljon hyvääkin on tapahtunut tämän parin vuoden aikana, kun suomalaiset ja Pet Rescue Finland on auttanut Liettuan koiria. Kotimaiset adoptiot ovat lisääntyneet huimasti, vaikka yhäkin monelle koiraa haluavalle sanotaan ei. Koiraa ei anneta tarhalta lahjaksi, ulkokoiraksi, perheelle, joka ei hyväksy koiran sterilointia. Koiraa ei anneta ihmisille, jotka tulevat paikalle olutpullon kanssa.

Yleinen mielipide on kääntymässä koirien puoleen. Nyt ei enää joka täti luennoi näille eläinsuojelijoille, että ihmisiä pitäisi olla auttamassa, ei eläimiä. Eläinten kärsimys otetaan enemmän tosissaan.

Tietenkin on yhäkin ihan outoa ja ikävää, että minunlaiseni kultakimpale koira vaeltaa ympäri lähiöitä. Kun tulin tarhalle maaliskuussa 2020, olin ihan hirveässä kunnossa. Turkkini oli täynnä kirppuja ja punkkeja.

Olen tosissani kultakimpale, rauhallinen, rakastava, kaikkesta iloinen pikkukoira. Tykkään lapsista ja olen iloinen kaikesta huomiosta.

Toisessa videossani pääsin vähän kuin mainostähdeksi, kun tarha sai lahjoituksena matkapuhelimia.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-