Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Bonjour ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2017
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 06.2021

Luonne: Iloinen, ystävällinen, energinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

21.8.2021

Oikea nimeni asiakirjoissa on Bondziuze, mutta minua kutsutaan täällä tarhalla kansainvälisellä nimellä Bonjour. Kuka ymmärtää miten Bondziuze pitää lausua? Ei kukaan. Taisi olla paha päivä sillä tarhan henkilöllä joka antoi minulle tuon nimen.

Joka tapauksessa, kotimaassani Liettuassa on vielä kummallinen käsitys meistä isoista paimenkoirista. Olemme ulkokoiria. Asumme yksin pihan perällä ja heti kun tulee tilaisuus, lähdemme karkuteille. Minut löydettiin aika väsyneenä ja nälkäisenä ja huonon näköisenä tien laidalta. Minua ei ollut vaikea ottaa kiinni, ihminen on minulle kaikki kaikessa. Ulkonäöstäni päätellen omistajani ei ole ollut kummoinenkaan koiranystävä, mutta minun luottamustani ihmiseen ei hevillä menetetä.

Pet Rescue Finlandin Liettuan vastaavalla on eräs liettualainen ystävä. Nuori kaupunkilainen, trendikäs koulutettu arkkitehti. Fiksut silmälasit, muodikkaat vaatteet, upeat hiukset. Ystävä julistaa olevansa suuren suuri eläinrakas ihminen. "Vanhemmillani on upea Valkoinen sveitsinpaimenkoira.", hän intoilee. Liettuan vastaava nyökkäilee. Valkoinen sveitsinpaimenkoira on tällä hetkellä Liettuassa muotikoira numero yksi. "Niin uskollinen ja tottelevainen, kun istumme sisällä seurustelemassa, niin koira on koko ajan ikkunan alla ja tuijottaa meitä". Liettuan vastaava pyörittää silmiään. "Ulkona?" "No niin, ei noin isoa koiraa oteta sisälle, tietenkään. Iso koira.", trendikäs nuori ystävä nyökkäilee ystävällisesti, suuren suuri eläinrakas ihminen. Liettuan vastaavalle tulee paha mieli. Hän näkee mielessään taas yhden yksinäisen paimenkoiran, ihmisen parhaan ystävän, malttamattomana oven luona, katsomassa ikkunasta sisään, päivät ja yöt ulkona pihalla, sillä samalla pihalla, odottamassa, toivomassa ihmisen huomiota, koiran jonka pitäisi saada tekemistä, koulutusta ja päästä sisälle nukkumaan oman ihmisen jalkojen juureen. Hyvä perhe, uusi auto, iso talo, moitteettomasti leikattu nurmikko ja yksi yksinäinen, pitkästynyt koira. Surullista.

Toisten tyttökoirien kanssa vähän isottelen ja haastan riitaa, poikakoirat ovat kivoja.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!