Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Borgis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 06.2016
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: Bordercollie viimeistä karvaa myöten

In English: Please find information about the adoption process in English and New Owner for at the end of the Finnish text.

24.3.2021

Minä olen ollut tämän tarhan iso projekti jo vuoden ajan. Ihan uskomaton tarina oikeastaan. Minulla oli siis omistajat. Tai aloitetaan vielä enemmän alusta. Kotimaassani Liettuassa tämänhetkinen muotikoira on - yllätys yllätys - bordercollie. Ihmiset hankkivat "bordercollieta ilman papereita" ja luulevat saavansa valmiin paketin, koiran joka osaa laskea ja laittaa valot päälle ja lukea kirjoja.

Maaliskuussa 2020 sosiaalisessa mediassa alkoi näkyä kuvia kaupungin keskellä autoja jahtaavasta bordercolliesta, siis minusta. Tarhalle soitettiin ja he hakivat minut turvaan. Omistajani tulivat paikalle ja sanoivat, että koira on karannut. Sattuuhan sitä.

Tulin pian toisen kerran tarhalle ja omistajani tulivat taas hakemaan minua. "Miksi koira oli taas vapaana kaupungilla?" "Mitä siitä, elossahan se on eikö vain? Tämä on älykäs koira, kyllä se pärjää".

Ohikulkijat laittoivat sosiaaliseen mediaan jopa videoita minusta työn teossa kaupungin liikenteessä. Mieti nyt vähän, tällainen supertyökoira ilman työtä. Pakostihan minä jotain tekemistä keksin. Aloin paimentaa autoja. Hiivin, väijyin, hyökkäsin, ohjasin. Liikenteenohjaaja Borgis, se olin minä. Omistajani laskivat minut ulos aamuisin ja keksin tekemistä itselleni, todellakin.

Kolmannen kerran tarhalle tullessani tarhan porukat soittivat poliisille ja jättivät ilmoituksen koiran heitteillejätöstä. Minua ei sitten millään haluttu antaa takaisin omistajilleni. Tällä kertaa omistajat keksivät jonkun tarinan, jonka mukaan se oli ollut joku sukulainen joka oli vahingossa avannut oven ja olin päässyt karkuun. Meni täydestä poliisille ja tarhan oli pakko palauttaa minut taas kotiini.

Neljäs kerta toden sanoo vai mitä? Olin taas tarhalla kun huolestuneet ohikulkijat ottivat minut turvaan tien laidalta, jossa paimensin autoja. Tällä kertaa tarhan porukat eivät päästäneet omistajiani enää edes tarhan pihalle ja aloitti oikeusjutun minun ottamiseksi huostaan omistajilta.

Puoli vuotta oikeusjuttua ja vihdoin joulukuussa 2020 olin virallisesti ilman omistajiani, huostaanotettu, tarhan koira. Uskomatonta työtä nämä tarhan ihmiset tekevät meidän koirien hyväksi.

Minua ei pidetä kodinetsijänä tarhalla, koska häkkielämä ja meteli voisi olla minulle liikaa. On sikäli ihme, että olen säilyttänyt ihanan, rauhallisen, tervejärkisen koiranmielen tuollaisten omistajien jäljiltä. Olen mahtava koira. Minut on tuotu koirahotelliin asumaan, jotta saisin enemmän huomiota ja tekemistä kuin tarhalla.

Seuraava jännitystarinani on uuden kodin etsintä. Missä olisi sellainen perhe, joka olisi tarpeeksi aktiivinen, harrastava ja ymmärtäväinen kaltaiselleni työkoiralle?

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaj kaavakkeen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "New owner info" and fill out the "New owner form". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

New owner info
If you want to communikate in English, please use this form New owner form

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!

Sosiaalinen media oli täynnä ilmoituksia yksin autoja paimentavasta bordercolliesta.

Taas yksi havainto minusta yksin leikkimässä kaupunginpuistossa.