Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Britas ♂ VARATTU

Koko: n. 37 cm

Syntymäaika/ Ikä: 01.2019
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: iloinen ja huoleton nuorukainen

16.7.2019

Oi! 23.3.2019 päivän muistan kuin eilisen, silloin tulin tarhalle ylijäämäpentuna. Olin ihan pikkupippuri ja kaikkien mielestä NIIN hurjan söpö, että löytäisin heti oman kodin. Nyt neljä kuukautta myöhemmin täällähän minä vielä istun häkissä ja parhaimmat vuoteni - öh - kuukauteni ovat menneet ohi. Täällä tarhalla on niin paljon söpöjä pentuja, että söpöyskilpailussa ei riitä että on söpö. Pitää olla supersöpö. Pitää olla tosi pieni, nuori ja supersöpö. Nyt täällä on taas uusia pentuja ja ne on kyllä vielä söpömpiä kuin minä.

Onneksi täällä tarhalla käyvät vapaaehtoiset koiranulkoiluttajat rakastavat minua ja varsinkin lapsiperheet viikonloppuisin haluavat aina ottaa minut ulos. Tulen mainiosti toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja lapset on hurjan kivoja. Olen leikkisä ja huoleton nuorukainen.

Onneksi tilanne kotimaassani Liettuassa on muuttumassa paremmaksi. Siis vielä muutama vuosi sitten ihmiset halusivat adoptoida noin 2 kuukautta vanhoja pentuja. Pennut haluttiin riistää äidin tisuilta ihan pikkuisina, koska niin kuviteltiin, että koira sopeutuisi perhe-elämään paremmin. Ha, sanoin minä, millaiseen perhe-elämään, sellaiseen missä koira laitetaan häkkiin koko työpäivän ajaksi tai ketjuun takapihalle?

Nyt paikalliset adoptoivat kaikenlaisia koiria, keski-ikäisiä, senioreita, isoja ja rumia. Ennen niin ei ollut. Valitettavasti vain murto-osa perheistä oikeasti tietää, miten koiraa pitäisi kasvattaa ja kouluttaa, mutta sekin on muuttumassa hitaasti mutta varmasti.

Ainoa todellinen ongelma on se, että meitä hylättyjä koiria on vieläkin paljon enemmän kuin adoptioperheitä. Ennen kuin tämä tilanne muuttuu, niin meikäläisten katse kohdistuu ulkomaihin. Suomi ohoi, onko siellä tilaa vielä tällaiselle makkaralle?

PS. Tarhan tytöt varoittavat, että vaikka korkeuteni on vaatimaton, niin masuni ja ruumiini on valtava ja olen varsinainen patukka. En siis mikään pikkukoira. Komea makkara lyhyilla jaloilla.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-