Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Champas ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2015
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: iloinen, energinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

4.5.2021

Minun tarinani on aika hyvä esimerkki siitä, miten me koirat päädytään tarhalle ja millainen työ täällä kotimaassani Liettuassa on vielä ihmisten opastamisessa paremmiksi koiranomistajiksi.

Minä olin karannut ketjustani ja lähtenyt hajujen perään kylille juoksemaan. Juoksenteleminen ei onnistu kovin pitkään täällä kotimaassani, aina joku kutsuu paikalle eläinsuojelijat. Näin pitkälle ollaan edistytty. Tulin tarhalle, ehdin asustella täällä muutaman päivän ja sitten omistajani olivat bonganneet ilmoituksen minusta ja tulivat tarhalle minua etsimään. Sääntöjen mukaan tarhan pitää ilmoittaa julkisesti kaikista löytämistään koirista ja odottaa 14 päivää omistajan ilmaantumista. Sen jälkeen tarha saa pitää koiran ja lähteä etsimään uutta kotia.

Omistajani kertoivat, että olin lasten lemmikkikoira ja asuin - yllätys, yllätys - ketjussa kiinni koirankopissa. Tuo yhtälö ei vain mitenkään ole ymmärrettävä normaalille koiraihmiselle. Miten voi rakastaa koiraansa ja koira on lapsen lemmikki ja samalla koira on siinä hirveässä parin metrin ketjussa 24/7 ja ihmiset käy siinä kerran päivässä koiraa moikkaamassa. Mitä se sellainen rakkaus koiraa kohtaan on?

Tarhan ihmiset puhuivat omistajieni kanssa pitkään. Miten noin pieni, suloinen koira voi asua ulkona yksin? Eikö olisi parempi jättää koira tarhalle ja näin koira voisi löytää OIKEAN kodin? Omistajani suostuivat ja lähtivät kotiin, minä jäin tarhalle. Väsytysvoitto, tarha vs. perhe 1-0.

Parin päivän kuluttua omistajani soittivat. Oli kuulemma tyhmää pitää sitä koirankoppia pihalla tyhjänä. Koira puuttui. He haluaisivat koiransa takaisin. Muuttivat mielensä. Onneksi tarhan porukat eivät muuttaneet mieltään. Kaikki asiakirjat oli allekirjoitettu, koira oli tarhan. Tarha vs. perhe 2-0.

Tulen toimeen muiden koirien kanssa ja riemuitsen ihmisen seurasta. Kun minua silittää, niin olen onnellinen, kunnes jossain kohtaa minua pelottaa ja vetäydyn. Olen vielä vähän epävarma tästä ihmisen kosketuksesta. Kellahdan selälleni ja nautin masurapsuista, sitten pelästyn ja juoksen pois.

Ulkonäkökin on tärkeä asia, eikö vain? Jos rakastat koiran harjaamista ja pesemistä, niin minusta saa mahtavan projektin. Minun turkistani tulee upea, kunhan siitä huolehditaan kunnolla. Pikkuleijona etsii kotia.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!