Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ciubis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2015
Koko: n. 30 cm, 7 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: aktiivinen, leikkisä, karismaattinen pikkukoira

In English: Please find information about the adoption process in English and New Owner for at the end of the Finnish text.

21.3.2021

Minun tarhallani on ihan oikeita työntekijöitä. Ei pelkästään vapaaehtoisia. Parinsadan koiran laitosta ei voisi pyörittää pelkästään vapaaehtoisten varassa. Liettuassa on sellainen hieno systeemi, jossa jokainen työntekijä tai yritys voi kohdistaa 1,2% veroistaan jollekin voittoa tavoittelemattomalle yhdistykselle, kuten koiratarhalle. Näillä verorahoilla voidaan suunnitella tarhan budjettia ja maksaa palkkoja.

Tarhojen isoimmat kulut ovat eläinlääkärinkulut, meitä koiria kun tulee tarhalle tosi huonoista olosita ja tosi sairaina. Sen takia minun tarhallani on oma eläinlääkärinasema ja peräti kolme eläinlääkäriä töissä ympäripyöreitä päiviä. Koirat saavat näin heti apua ja eläinlääkärinkulut ovat alhaisemmat kuin jokaisen koiran vieminen eri eläinlääkärinasemille.

Tuo oli nyt vähän ylimääräistä jutustelua, mutta minähän olen erittäin sosiaalinen ja seurustelevainen pikkukoira. Mitä minä oikeasti yritän sanoa on se, että nämä tarhan työntekijät eivät suinkaan vaan pyöri täällä tarhalla ja pese koiranhäkkejä. Vaikka sekin on meille koirille maailman tärkein työ. Puhdas häkki, namiruokaa, rapsutuksia ja päivittäinen ulkoilu. Sen lisäksi nämä työntekijät ovat tosi aktiivisia koirien pelastamisessa. Ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria tai omia koiriaan, puhelin soi lakkaamatta mutta sekään ei riitä, vaan vielä senkin lisäksi nämä tytöt ajelevat ympäriinsä etsimässä hylättyja koiria. On se ihmeellistä miten monta tuntia näiden ihmisten päivässä on. Ainakin 50 tuntia.

Työntekijät tietävät, missä päin on ongelmapihat, joissa omistajien koirat lisääntyvät holtittomasti ja omistajat ovat ikävän aggressiivisia. Näillä pihoilla käydään vaikka vuosi toisensa jälkeen, kunnes kaikki koirat saadaan steriloitua ja parhaassa tapauksessa pois omistajilta. Työntekijät ajelevat maaseudulla ja etsivät ongelmapihoja. Autiotaloja, joiden pihalle on jätetty koira yksin asumaan.

Nyt ollaan jo lähempänä minun tarinaani. Minun tarhalla on sopimus parin maaseudun kunnallisen tarhan kanssa. Syrjäseudun pikkutarhoilla ei ole oikein hyviä perheitä, jotka hakisivat koiria adoptioon. Heillä ei ole rahaa, tiloja. Siksi lainmukaisen 14 päivän säilytysajan jälkeen meidät koirat pitäisi lopettaa. Kukaan täällä Liettuassa ei enää halua tehdä sitä. Siksi meitä ylijäämäkoiria sijoitetaan muille tarhoille. Minun tarhalta ajetaan joka kuukausi sinne pikkukunnan tarhalle hakemaan koiria, joiden aika on jo täynnä ja lähtö edessä.

Ta-daa! Sellainen koira minä olen. Maaseudun hylätty koira, joka viipyi sallitun 14 päivää pikkukunnan tarhalla ja minulle sanottiin, että nyt olis aika levittää siivet ja lentää pois. Minut haettiin pois tälle yksityiselle tarhalle ja nyt voin ihan rauhassa etsiä omaa kotia.

Olen ystävällinen, rohkea, sosiaalinen pikkuherra. Karismaattinen, ystävällinen muille koirille. Sopisin vaikka millaisen perheen arkea ilostuttamaan.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaj kaavakkeen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "New owner info" and fill out the "New owner form". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

New owner info
If you want to communikate in English, please use this form New owner form

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!