Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

DoraKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: s. 08.2017
Koko: n. 35 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: huoleton, kiltti mäykkymixi

29.10.2019

Tulin tarhalle elokuussa ja kaikki tarhan tytöt huokaisivat harmissaan. Rotukoiran näköinen otus. Tytöt tiesivät mitä tapahtuisi, kun kuvani laitettaisiin tarhan sivuille kotia etsivänä koirana. Puhelinlinjat olisivat tukossa seuraavat kolme päivää. Kaikki ihmiset haluavat rotukoiran, vaikka koira ei sellainen ihan olisikaan. Tarhalla on yli kaksisataa koiraa, mutta ei ne kelpaa, kaikki ihmiset haluavat rotukoiran näköisen otuksen.

Ongelma tässä on se, että tarhan porukoilla on lähes mahdotonta löytää se parhain mahdollinen koti minulle niiden kaikkien puhelinsoittojen joukosta. Ihmiset, jotka haluavat rotukoiran näköisen otuksen, yleensä valehtelevat korvat heiluen. "Ai ette anna koiria ulkokoiriksi, ei tietenkään, koirat asuu meillä sisätiloissa". Iso valhe. "Ai koira annetaan vain steriloituna, eikös se ole vähän harmi, noin hienon koiran pilaamista. Emme me teetä pentuja, ihan varmasti". Iso valhe.

Yleensä ihan parasta on, kun rotukoiran näköinen otus menee tarhan oman henkilökunnan tutuille tai muiden kontaktien kautta hyville koiranomistajille. Julkista ilmoitusta meistä ei tehdä kotimaassamme. Ihan paras juttu minulle olisi, jos koti löytyisi Suomesta. Se olisi meikäläisen lottovoitto. Suomessa tuskin kukaan pitää mäykkymixejä ulkona ketjussa kiinni pihanperällä. Harvemmin. Jos ollenkaan. Suomessa saisin oman paikan sohvalta, koirapuistotreffejä, pitkiä metsälenkkejä ja oman ihmisen rakkautta.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-