Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Dragon ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 09.2018
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: avoin, energinen, ystävällinen

16.7.2019

Omistajani itkivät kun toivat minut tarhalle. Olen nuori, terve, ystävällinen poika. Omistajani olivat siruttaneet ja rokottaneet minut, mukanani tuli hieno rokotetodistus. En ole edes vuoden ikäinen ja omistajani hylkäävät minut tarhalle. Kyyneleet tai ei, se on epäreilua.

Tarhoilla yritetään sanoa koiranomistajille, että tarhan seinät eivät ole tehty kumista. Yrittäkää ensin itse löytää koiralle uusi koti. Suunnitelkaa elämäänne niin, että ulkomaille lähdöt tai lapsensaaminen ei ole niin äkkinäistä, ettei koiralle ei löydy muuta kotia kuin tarha. Tarha viimeisenä päivänä ennen lentoa ulkomaille.

Tarhan tytöt yrittävät löytää tilanteesta jotain positiivista. Kun omistajat tuovat koiriaan tarhalle yhtä reipasta tahtia kuin perheet suunnistavat alennusostoksille viikonloppuisin, niin hyvä puoli on tietenkin se, että muutama vuosi sitten koirat hylättiin metsään. Nyt tuodaan tarhalle. Sehän on huima kehitys eteenpäin, eikös vain? Ihmisistä on tullut kovasti vastuullisia. Ennen hylättiin metsään, nyt tarhalle. Jos vielä päästäisiin siihen pisteeseen, että koiria ei hylättäisi ihan heti ja näin paljon, niin johan olisi juhlat. Niitä juhlia odotellessa, tässä minä nyt sitten olen.

Tarhalla minulle annettiin uusi nimi, Dragon. Sain uudet setit rokotuksia ja minut kastroitiin. Tytöt ulkoiluttavat minua ja sanoivat, että olen vielä ihan höppänä nuorukainen. Osaan istua ja siinä se, ei näytä sille, että entinen perheeni olisi viettänyt kovasti aikaa kanssani. Hyökkäilen ohiajavien autojen kimppuun ja muuta tyhmää. Rakastan uimista ja tulen toimeen muiden koirien kanssa.

Olen selvästi saksanpaimenkoira, vaikka siitä ei ole mitään papereita. Olen jonkun pentutehtailijan tulos tai muuten vain "osta halvalla rotukoira ilman papereita". Sekin on niin ikävä ja paha juttu tässä maassa. Vaatisi ihan oman kirjoituksensa. Typerät ihmiset aina luulevat, että ne paperit maksavat hurjan paljon. Miksi ostaisi rotukoiraa vastuulliselta kasvattajalta, kun hinta on paljon isompi kuin keltaisten sivujen rotukoira ilman papereita. Onpas kalliit paperit.

Onneksi moni yhdistys ja oma tarhani taistelee tätä harhakuvaa vastaan julkisuudessa. Yksi taistelu monien joukossa. On tietenkin aika julmaa sanoa, että toivottavasti tulevaisuudessa minunlaisiani koiria ei ole. Paperittomia saksanpaimenkoiria. Tarhalle päätyviä nuoria koiria. Minua ei saisi olla tässä maailmassa. Mutta tässä minä nyt sitten olen. Juoksen, riehun, leikin, molskahdan veteen ja nautin uimisesta, kerjään rapsutuksia ja nautin elämästäni.

Jos haluat vaikka kuvauttaa lonkkani tai tietää jotain muuta terveydestäni, se on mahdollista.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-