Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Draka ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 11.2020
Koko: n. 45 cm, 8 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: iloinen, leikkisä

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

22.7.2021

Kun nuo Pet Rescue Finlandin vapaaehtoiset haastattelevat perheitä ja lukevat adoptiohakemuksia, niin yksi juttu on tosi tärkeä ja monta kertaa tärkeä juttu. Tukijoukot ja B-suunnitelma. Joskus heille tulee vaikka kysely, että voiko 70-vuotias adoptoida koiran teidän yhdistykseltä. No totta kai voi, mites on, onko mietitty mitä koiralle tapahtuu jos vaikka terveys pettää? Voiko kerrostalossa yksinelävä adoptoida itselleen elämänsä ensimmäisen koiran? No totta kai voi, onkohan sitä takataskussa B-suunnitelma kun koira ulvoo eroahdistustaan työpäivän aikana ja naapurit valittaa?

Tukijoukot kunniaan. Ystävät, jotka voivat tulla tsekkaamaan koiraa yksinolon aikana. Sukulaiset, joiden luona koira voi olla hoidossa jos joutuu vaikka sairaalaan tai ihan vain lomamatkalle. Mukava päiväkoti koiralle, jos työ ja harrastukset vievätkin suurimman osan päivästä ja koira joutuisi olemaan liikaa yksin. Aikuiset lapset, jotka adoptoivat koiran yhdessä ikääntyvän vanhemman kanssa. B-suunnitelma kaiken pahan varalle. Kun koira rähjää remmissä niin että naapurusto kaikuu, puree kotiin tullutta ystävää, repii tapetit seinistä kauppareissun aikana, haluaa haukata kissan hännästä palasen tai raivoaa perheen toiselle koiralle kateellisena nameista. Mitäs sitten tehdä? Kuka auttaa? Serkun tytön kummi, joka on koirakuiskaaja? Hulvattoman kallis koirankouluttaja? Itse omistaja, joka on valmis jättämään työnsä, unohtamaan ystävänsä ja ryhtymään 24/7 kotiutumistaan stressaavan koiran terapeutiksi?

Katsos, jos mikä, niin juuri tukijoukot ja B-suunnitelma puuttuu kotimaani koiranomistajilta. Tulokset ovat ihan traagiset. Katso minua, ihana, ystävällinen, iloinen, kaunis nuori koira - tarhalla hylättynä. Miksi? Ikääntynyt omistajani joutui sairaalaan ja hänen pojallaan ei ollut aikaa eikä mielenkiintoa pitää huolta vanhemman koirasta. Tätä tilannetta kukaan ei ollut ennakoinut, suunnitellut, miettinyt. Mitä jos en pysty hoitamaan koiraani, mitä sitten? Mitä jos koirani ei pysykään mukana oman elämäni rutiineissa, jos et voikaan istua rescuekoirasi kanssa kaupungin kahviloissa tai vaeltaa tuntureilla?

Olit sitten vanha tai nuori tuleva koiranomistaja, mieti mistä saat apua, missä ovat tukijoukkosi, mikä on B-suunnitelmasi? Jäätkö yksin? Taipuuko elämäsi koiran tarpeiden mukaan?

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!