Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Faina ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 12.2017
Koko: n. 40 cm, 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: ujo, rauhallinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

19.7.2021

Olen ollut tarhalla marraskuusta 2020, sitä ennen olin kotihoidossa, koska minulla oli pennut ja sain kasvattaa pentuni luovutusikään kodin rauhassa. On aina sydäntäsärkevää, kun kotihoidossa ollut koira tuodaan tarhalle ja joutuu odottelemaan siellä omaa kotia vaikka kuinka kauan. Tarhan ihmiset tietävät, että polku omaan kotiin on joskus pitkä ja kivinen.

Tarhalla on verkosto ihania ihmisiä, jotka ottavat koiria kotihoitoon. Ihan pelastavia enkeleitä. Tarhalla isoin riesa on parvovirus, joka tarttuu hetkessä uuteen tulokkaaseen. Varsinkin paljon pentuja kuolee parvovirukseen. Siksi kotihoitopaikat ovat kullanarvoisia, he pitävät koiria karanteeniajan turvassa kotioloissa. Harva kotihoitopaikka voi kuitenkaan pitää koiria pitkän aikaa. Sovitaan yleensä kahdesta viikosta rokotusten jälkeen, kuukaudesta-parista äitikoiran suhteen, sitten ihan miten vain sen mukaan, miten ihmiset omaan aikatauluun sopii pitää löydettyä koiraa.

Yksi tarhan työntekijöiden hommista on ajella koiria väliaikaisiin hoitopaikkoihin. Ajomatkaa kertyy taas parisataa kilometriä, koska hoitopaikka on usein pääkaupungissa Vilnassa tai jonkun ihmisen kesämökillä. Tarha hoitaa eläinlääkärinkulut ja ostaa ruuat kotihoitajalle.

Olen maaseudun ujo tyttö. Kun minun vaellusretkistäni saatiin tietoa, kesti pari viikkoa, ennen kuin minut saatiin kiinni. Loppujen lopuksi linnoittauduin autotalliin ja synnytin pennut, silloin minun oli vaikeampi juosta karkuun.

Olen yhä ujo uusien ihmisten kanssa ja perheelläni pitäisi olla ymmärrystä ujon ja pelokkaan koiran sielunmaisemasta. Olen kuitenkin tarhalla tottunut jo hihnalenkkeihin, säännöllisiin ruoka-aikoihin ja rapsutuksiin. Tykkään hoitajistani.

Mieti, miten paljon työtä, aikaa ja vaivaa yhden pikkukoiran pelastaminen vaatii. Siksi eläintensuojelijoille kaikkein paras palkka on nähdä entinen hylätty koira, tarhakoira, onnellisena omassa kodissaan.

Kotimaassani en oikein osu adoptioperheiden tutkaan. Olen liian ujo, liian vaatimaton. En nuori, en super kaunis koira. Tiedämme, että Suomessa minua odottaa juuri se oikea perhe.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!

Minä kotihoidossa ennen tarhalle tuloa