Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Fox nyk. Floki KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2018
Koko: n. 54 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: leikkisä, huoleton, energinen

21.1.2020

No vähän monimutkainen tämä tarinani, mutta yritän selittää. Kuljeskelin lähiöillä ja hupsis minut tuotiin tarhalle. Omistajani löytyi, mutta tarhan tytöt eivät halunneet palauttaa minua ennen kuin rokottivat ja siruttivat minut. Eivät oikein luottaneet omistajaani katsos.

Sitten menin takas omistajani luokse ja kahden viikon kuluttua tarhan tytöt saivat puhelinsoiton kunnalliselta tarhalta että täällä on yksi teidän koira, juoksenteli kaduilla, tulkaa hakeen pois. Se olin siis minä, tytöt oli onneksi laittanut minuun tunnistussirun ja hakivat minut sit pois omalle tarhalleen.

Omistajani tuli hakeen minua, mutta tarhan tytöt sanoivatkin, että eivät anna minua takaisin. Oma vikansa, ei ollut siirtänyt sirun tietoja itselleen niinkuin pitäisi tehdä ja sirun tietojen mukaan olin tarhan koira. Ha haa, tytöt sanoivat, voitettiin. Omista suuttui kauheasti ja mustamaalasi tarhan porukkaa kaikista sosiaalisen median kanavista. Uhkasi kutsua poliisin. Uhkasi tulla yön pimeydessä varastamaan minut.

Tarhan tytöt ovat täysin vakuuttuneita, että minulaiseni kiva, nuori koira ansaitsee paremman perheen kuin sellaisen, joka jatkuvasti päästää koiransa ulkoiluttamaan itseään esikaupungin kaduilla. Se on omistajani ja joidenkin muiden täkäläisten ihmisten mielestä ihan normijuttu. Koiran kuuluu saada juosta vapaana. Niinkuin joku jänis. Ei millään pahalla jäniksiä kohtaan, mutta ymmärrät varmaan.

Nämä tarhan tytöt on aika tiukkoja puolustaessaan meitä koiria. Se on joskus kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan. Kun koiran omistaja sanoo, että on ihan oikein päästää koira (rokottamaton, leikkaamaton, ei sirutettu koira) juoksemaan kaduille niin paljon kuin haluaa. Jos joutuu auton alle se oli sen koiran kohtalo, minkäs sille voi. Kun tarhan tytöt sanoo niille, että koiraa pitää ulkoiluttaa hihnalla, rokottaa, madottaa ja leikata. Puhumattakaan kouluttamisesta, sosialisoinnista, sohvasta. Ei sitä kukaan ymmärrä.

Olen huolettoman iloinen, leikkisä, rohkea veitikka. Tulen toimeen muiden koirien kanssa, rakastan leluja. Olen karkeakarvainen ilopilleri.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-