Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Gaja ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2013
Koko: n. 60 cm, 25 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: rakastaa ihmisiä, dominoiva muille koirille

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

25.7.2021

Kun meitä tultiin hakemaan ihan poliisien kanssa helmikuussa 2021, minut melkein unohdettiin. Ensin talo tyhjennettiin kissoista ja koirista omistajamme itkiessä ja protestoidessa. Sitten eläinsuojelijat näkivät talon takana ulkorakennuksen. Omistajamme vastusteli, poliisi avasi oven päättäväisesti. Siellä pimeässä, ulkorakennuksen nurkassa, seison minä, ketjussa kiinni. Kukaan ei tiedä kuinka kauan olin asunut pimeässä. Omistajani sanoi, että olin tullut taloon vasta vähän aikaa sitten. Omistajani nimittäin hamstrasi eläimiä. Hän haali meitä ilmoitusten mukaan, kertoi pitkiä tarinoita siitä, miten hyvin hän hoitaisi meitä, vaikutti fiksulle ja mukavalle ihmiselle. Kai hän tavallaan halusi auttaa eläimiä. Lopputulos oli vain tosi surullinen meidän eläinten näkökulmasta katsottuna. Ei meidän pitäisi asua ahtaasti neljän seinän sisällä ilman mahdollisuutta päästä ulos ja liikkumaan. Omien ulosteiden keskellä.

Oli ihan mahtavaa, miten kaikki eri tarhat tekivät yhteistyötä. Emme meinaan millään mahtuneet yhdelle tarhalle, 14 koiraa ja 39 kissaa. Meidät jaettiin Mazas Draugas ja Linksmosios Pedutes tarhojen kanssa. Minä vaikutin sairaalle. Olin pahoinvoiva, apaattinen. Siksi ihmiset soittivat Penkta Koja tarhalle, jolla on omat eläinlääkärit ja oma pikku klinikka. Hups, nämä ihmiset ajoivat 150 km viedäkseen minut toiselle tarhalle, jossa saisin apua. Olin eläinlääkärien tarkkailtavana pari päivää, tiputuksessa, lääkityksessä. Minulla epäiltiin babesioosia, joka on todella yleinen punkkitauti kotimaassani Liettuassa. Kaikki luulivat, että en selviä. Mutta selvisin. Iloinen viesti lähti kaikille minua pelastaneille ihmisille, Gaja syö! Gaja reagoi ympäristöön!

Lähes kaikki ystäväni ovat jo löytäneet omat kodit ja nyt on minun vuoroni tulla näille sivuille. Minut kun tupataan koko ajan unohtamaan. Miksi tulen näille sivuille vasta nyt, siihen ei ole vastausta. Olen ihan valmis omaan kotiin. Täysin toipunut, iloinen, terve koira.

Rakastan ihmisiä ja minut voi vaikka laittaa solmuun. Kysy vaikka eläinlääkäreiltä, he kun joutuvat aina kiusimaan meitä koiria kaikenlaisilla piikeillä. Minä sain täyden kympin käytöksestä.

Entisessä elämässäni olen kokenut varmasti väkivaltaa. Jos ihminen heittää minulle lelua tai keppiä, niin painaudun äkkiä ihan matalaksi. Lähestyn ihmistä ryömien ja varovasti.

Ohitan täällä tarhalla muut koirat ihan elegantisti, mutta lähemmin tutustuttaessa haluan hyökätä, murista ja näytän uhkaavalle. Ehkä pelkoa ja epävarmuutta, olen varmasti asunut aika yksin koko elämäni. Varmuuden vuoksi voisin olla ainoa koira uudessa perheessäni. Suuri rakkauteni on ihminen.

Täältä näet tarinaani:

https://www.facebook.com/156400411388840/videos/11...

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

HUOM.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!