Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Gintariuke (Pikku Meripihka) nyk. Ramona ♀ leikattu VARATTU

Ikä/ syntymäaika arvio: s. 04.2018
Koko: n. 40 cm, -/+ 20 kg (tukevassa kunnossa)
Sijainti: Suomi, Tampereella kotihoidossa
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Luonne: suloinen nallekarhu, hieman ujo, ihmisrakas, mukavuudenhakuinen


Gintariuke (Little Amber) current name Ramona ♀ sterilized
Age estimate: 04.2018
Size: 40 cm, -/+ 20 kg (overweight at the moment)
Location: Finland, Tampere
Origin: Lithuania, Penkta Koja shelter
Character: kind, sweet, a bit shy, peoplefriendly, comfort seeking

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

04.09.2021

Wuh!

Minä täällä taas.

Palaan haikein mielin takaisin kotia etsivien karvakorvien joukkoon ja vielä täysin itsestäni riippumattomista syistä. Olen nyt saanut viettää Suomessa jo jokusen vuoden, ja juku, että tykkäänkin asustella täällä. Viimeiset pari viikkoa ovat tosin olleet aika rankkoja, sillä entisen omistajani täytyi luopua minusta, ja niin minun myös hänestä, omasta luottoihmisestäni. Samassa rytäkässä menetin sekä turvallisen kotini että kaksi karvaista ystävääni, joiden kanssa oltiin oltu tosi tiivis trio.

Nämä suuret elämän myllerrykset ovat saaneet kuononi aivan sekaisin, ja nyt olenkin ns. time-outilla rauhoittumassa väliaikaisessa sijoituspaikassani. Olen ollut täällä vasta muutaman päivän, joten stressitasoni eivät ihan vielä ole kerenneet laskea. Kotihoitajani on kuitenkin jo tässä vaiheessa pystynyt tekemään minusta muutaman havainnon, jotka varmasti auttavat minua uuden, loppuelämän kotini etsinnässä.

Ihan ensiksi, olen kuulemma aika perso ihmisen huomiolle ja pehmoisille lepopaikoille: Minusta saisi siis varmasti uskollisen löhöilykaverin niin sohvalle kuin sänkyynkin.
Olen asustellut "Suomi-vuoteni" omakotitalossa, omassa rauhassa. Nyt täällä kotihoitopaikassa majailen kerrostalossa, ja ainakaan tähän asti portaat, liukkaat käytävät tai naapurihuoneistosta satunnaisesti kuuluvat äänet eivät ole häirinneet minua. Tällä hetkellä vaikuttaisi siis siltä, että useampi eri asumusmuoto olisi minulle mahdollisesti ihan soveltuva. Ehdottoman tärkeää olisi kuitenkin rauhallinen asuinalue, sillä aivan kaupungin sykkeeseen en tule soveltumaan.

Kuten jo mainitsinkin, edellisessä kodissani minulla oli kaverina kaksi muuta koiraa, ja me tultiin kaikki todella hyvin juttuun keskenään. Nyt, kun olen joutunut heistä erilleen, on varsinkin ulkoilu yksin aika jännittävää. Täällä kotihoitopaikassa on minun lisäksi myös toinen koira, mutta en ole vielä ihan päässyt yksimielisyyteen siitä, mitä hänestä ajattelen. Menneisyyteeni peilaten sopisin kuitenkin varmasti perheeseen, jossa minulla olisi muitakin karvakorvia kaverina. Silloin perheen tulee vain olla valmis meidän karvakorvien perusteelliseen ja kärsivälliseen tutustuttamiseen, sillä en välttämättä ihastu toisiin koiriin ihan ensivilkaisulla, varsinkaan tällaisen elämänmuutos –myllerryksen jälkeen.

Rankoista kokemuksistani huolimatta olen pystynyt säilyttämään luottamukseni ihmisiin, ja tälläkin hetkellä haen paljon turvaa kotihoitajastani, joka jo nyt muutaman päivän perusteella pitää minua oikein kultaisena, hieman pulleahkona (tähän kohtaan uuden perheeni pitäisi kuulemma olla sitoutunut kiinnittämään huomiota) ja ennen kaikkea persoonallisena tapauksena, jonka suurin unelma on oma turvallinen ja rakastava loppuelämän koti. <3

P.S. Adoptioprosessin edetessä minua pääsee myös tapaamaan kotihoitopaikkaan. Toivottavasti nähdään pian!

Terkuin,
Ramona

04.2019

Tarhan tytöt näkee sata eri tapaa pakata koira ja tuoda tarhalle. Minut ja äitini oli laitettu järevään puulaatikkoon ja sitten auton takapakkiin, katso vaikka video. Perheessä oli kuulemma joku pihan siivouspäivä ja me oltiin tarpeettomia koiria.

Olen suloinen nallekarhu, hieman vaatimattoman ujo niinkuin hienoille tytöille kuuluukin olla. Minulla on purentavika, eli yläkerran hampaani ovat ainakin 2 cm alahampaita edellä. Muuten olen ihan täydellinen pakkaus.

Tästä linkistä näet, miten minut tuotiin tarhalle:

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Kodinvaihtaja-koiran kulukorvaus 300,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communikate in English, please use this form application for adoption


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!