Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Gruzas ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 06.2019
Koko: n. 38 cm, 9 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 06.2021
Luonne: Entinen pelokas koira muuttunut ihmisrakkaaksi

Gruzas ♂ castrated

Age estimate: 06.2019
Size: 38 cm, 9 kg
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 06.2021
Character: Former scared dog transformed into loving

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

26.11.2021

Videoni kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näet miten esittelin upeata nuoren koiran hammaskalustoa tarhan ihmisille kun tulin tänne. Kaikki koirat ovat peloissaan ja hämmentyineitä joutuessaan tarhalle. Me vain reagoimme eri tavoilla. Jotkut alistuvat, hiljenevät, toiset muuttuvat villeiksi ja yliaktiivisiksi. Minä osaan puolustaa itseäni, sillä menneisyydessäni on pahoinpitelyä ja mörköjä. Omistajani ei ollut hyvä ihminen. En ole perusluonteeltani paha tai arka tai aggressiivinen. Niin surullista, kun nuori koira ei ole saanut kasvaa ihmiseen luottaen.

Tarhalla tehdään paljon hyvää, näkymätöntä perustyötä koirien kanssa. Kovin pelokkaita tai aggressiivisia koiria ei laiteta heti adoptioon. Heitä kesytetään ja opetetaan luottamaan ihmisiin. Tarhan työntekijöillä on rajallisesti aikaa ja resursseja, mutta ihmeitä tehdään joka päivä. Minä olen täysin muuttunut koira. Olen oppinut luottamaan, rakastamaan, olemaan ihmisen kanssa. Minut jopa valittiin kaikista koirista joulukalenterin valokuvauksiin ja käyttäydyin niin hienosti.

Olen nyt valmis etsimään omaa kotia, mutta pienin varoituksin. Saattaa olla, että uudessa ympäristössä menen taas lukkoon ja puolustaudun. Eivät koirat tiedä, että tutuksi tulleelta tarhalta lähteminen on hyvä juttu. Muutos on stressi, eikä koira heti tiedä, että uusi koti on hyvä ja turvallinen. Siksi uusilla omistajillani saisi olla koirakokemusta ja ei mielellään pieniä lapsia, ettei tapahtuisi mitään puremisvahinkoja. Ei tarvitse olla mikään ihmeellinen koirakuiskaaja perhe, joka on kesyttänyt susia. Ihan normiperhe, jolla on ymmärrystä koiran elekielestä ja kärsivällisyyttä. Voihan olla, että minusta tulee ihan ekasta päivästä lähtien luottavainen ja ihana perheenjäsen. Mutta jos näin ei käy, niin haluamme perheen olevan valmis työstämään luottamustani.

Onneksi olen ihan nuori koira, pikkuinen ja hurjan söpö.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!