Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hanis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 02.2017

Koko: n. 26 cm, 2,6 kg
Sijainti: Suomi/ kotihoito
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: iloinen, rohkea

28.9.20

Täällä mä olen kotihoidossa Suomessa. Ihan hurjan jänskää ja samaan aikaan niin hienoa!

Tulin tänne kotihoitoon la 26.9.20 ja olen niin iloinen, kun saan olla ihmisen kanssa eikä siellä tarhan kovassa hälinässä. Vaikka olikin tarhalla pitkään sairaalaosastolla, kun molemmista polvistani löytyi patellaluksaatio ja ne leikattiin vuoron perään, oli se silti todella stressaavaan.
Toivuin leikauksista todella hyvin ja nyt liikun kuin mitään ei olisi ollutkaan, mutta on silti hyvä huomioida, että se voi alkaa myöhemmin vaivaamaan minua joskus uudestaan. Tämä on harmillisen yleinen juttu meillä pikkukoirilla.

Tarhalle tullessani minun iho oli myös hyvin huonossa kunnossa ja karva lähti lähes kokonaan. Minulta otettiin verikokeita ja muuta, mutta ei ole selvinnyt mistä karvakatoni johtuin. Nyt ihoni näyttää jo paremmalta ja hilseily on lähes kadonnut ja karva alkanut kasvaa. Voi olla että se on johtunut huonosta ravinnosta, stressistä tai jostain muusta, sitä en ikävä kyllä osaa kertoa.

Minulla on täällä hoitopaikassa seuranani kissa ja toinen pikkukoira ja tulen hyvin juttu heidän kanssa ainakin näin alkuun. Tykkään ihmisistä ihan hirmuisesti ja kiinnyn ihan heti. Sopisin ehdottomasti parhaiten joko yhden ihmisen koiraksi tai rauhalliselle pariskunnalle. Lapsiperhe ei ole minulle oikea paikka.
Minula on vielä paljon epävarmuus ja pelkotiloja ja ulkona herkästi saatan haukkua pyörille, lapsille tai muulle mikä minua pelottaa. Jos kotona ihmiset alkavat yhtäkkiä kovasti vaikka nauraa isoon ääneen saatan pelästyä ja alkaa haukkua. Tarvitse vielä paljon tukea monessa asiassa ja rauhallista tutustumista.

On myös hyvä muistaa että olen pikkukoira ja meillä on usein iso ego tai niin väitetään ja sen takia myös koirakokenut perhe olisi hyvä asia.

Rakkautta jaan yllin kyllin ja on ihanaa saada köllötellä pehmeällä pedillä ja syödä hyvin.

3.7.2020

Meinasin jäädä auton alle! Ottaen huomioon miniminikokoni, niin on ihan ihme, että säilyin hengissä. Ystävällinen autoilija otti minut talteen ja ryhtyi etsimään omistajiani. Pian hän saikin soiton omistajani aikuisilta lapsilta. Olivat lapset jo vähän hermostuneita minun seikkailuihini, tai lähinnä siihen, että minun 80-vuotias omistajani päästi minua koko ajan yksin kaupungille juoksentelemaan. Omistajani elämänhallinta oli jo vähän hakusessa ja minä sain siitä kärsiä.

Yhdessä sitten minut pelastanut autoilija ja omistajani aikuiset lapset päättivät, että ehkä minun pitäisi löytää parempi koti. Näin päädyin tarhalle.

Kiltti, iloinen, rohkea. Olen ihan unelmalemmikki. Olen tietenkin sekarotuinen tarhakoira, mutta erehdyttävän paljon Venäjäntoyn näköinen otus. Siksi olisi kiva, että kun laitat minusta kaavakkeen vetämään, niin tiedät, että en ole vain söpö pieni koira, vaan OIKEA koira, joka tarvitsee koulutusta ja liikuntaa ja jolla saattaa olla luonnetta vaikka muille jakaa. Älä jätä kaavaketta, jos haluat vain minut vain siksi, että asuntosi on pieni tai että pikkukoira tulee halvaksi kun syö vähän.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 520,- (Hanikselta ei ole otettu raivotaudin vasta-ainetestiä)

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla sekä talutushihna.

- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.