Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Juta ♀ KOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 07.2017
Koko: n. 73 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: ystävällinen, lempeä, oppivainen

29.5.2019

Tiesitkö mikä on yleinen syy miksi koira jätetään tarhalle? Se, että koira on tyhmä. Niinkuin esimerkiksi minä. Aloitetaan alusta. Minut löydettiin hölkkäilemästä pitkin tienlaitaa. Huolestuneet ihmiset keräsivät minut talteen ja toivat tarhalle. Seuraavana päivänä omistajani tulivat paikalle. "Tämä koira on tyhmä", he sanoivat, "karkaa koko ajan pihalta peurojen perään eikä tule takaisin kotiiin, aiomme antaa sen jollekin vahtikoiraksi. Tosi tyhmä. Yritimme tehdä sillä pentuja eikä se antanut uroskoiran tulla lähelleen".

Yleensä tällaisten omistajien kommenttien jälkeen tarhan tytöt yksinkertaisesti ehdottavat hyvää diiliä ihmisille. Mitäs jos vain jättäisitte koiran tänne tarhalle? Yleensä omistajat suostuvat heti, helpottuneina. Pääsevät eroon tyhmästä koirasta. Näin minusta tuli tarhakoira keväällä 2019.

Selvääkin selvempi on, että olen viettänyt koko elämäni ulkokoirana. Ihminen on minulle vähän vieras juttu. Olen ollut niin tyhmä koira, että omistajat eivät ole vaivautuneet tekemään kanssani yhtään mitään.

Tarhan tytöt katsovat syvälle silmiini eivätkä näe minussa mitään tyhmää. He näkevät nuoren koiran, joka janoaa ihmisen hyväksyntää ja yrittää ymmärtää, mitä tämä uusi elämä toisi tullessaan. Saksanpaimenkoiramixin, joka haluaa tehdä asioita ihmisen kanssa, ei elää yksin pihalla.

Joskus on vähän pelottavaa, miten paljon entiset omistajat ovat ehkä ehtineet vahingoittaa jonkun koiran luonnetta ja sielua. Siksi usein tarhalle kutsutaan koirankouluttaja, joka yrittää viettää aikaa koiran kanssa ja arvioida tilannetta. Tässä mitä hän sanoi minusta:

"Erittäin ystävällinen, reagoi uusiin tilanteisiin ja ihmisiin erittäin rauhallisesti ja tasapainoisesti, ei agressiivinen. Tarvitsee sosialisointia ja tottumista kaupunkiolosuhteisiin. Tarvitsee itsehillintää tarhan olotiloissa, mutta uutena tulokkaana tarhalla se on normaalia. Tarvitsee harjoitella kontaktia ihmisen kanssa ja leikkimistä, mutta oppii nopeasti."

Paras perhe minulle olisi varmaan sellainen, joka ymmärtää saksanpaimenkoiran sielunelämää ja osaa kouluttaa minua ja touhuta kanssani paljon.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-