Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kentas nyk. Kenzo KOTIUTUNUT
Syntymäaika / Ikä arvio: 10.2017
Koko: n. 28 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: hieman arka, iloinen

21.5.2019

Harhailin Kedaineksen kaupungilla ja löysin sellaisen talonpihan, jossa oli narttukoira jolla oli juoksuaika. Siihenhän minä poika jäin enkä olisi millään lähtenyt pois, mutta ihmiset kutsuivat eläinsuojeluyhdistyksen paikalle.

Tytöt ajoivat paikan päälle 70 km päästä ja se ei ole heille matka eikä mikään. Tarhan piiriin kuuluu paljon maaseudun kuntia ja matkat on pitkiä kun koirat on hädässä. Tulin siis tarhalle maaliskuussa 2019.

Jouduin heti pesuun ja trimmaukseen ja kastrointiin ja kaikenlaisten pistosten ja pillereiden jälkeen olisin vähitellen etsimässä omaa kotia. Minusta tuli muuten oikein komea poika pesun jälkeen, vaikka itse sanonkin!

Olen vähän arka sillä en ole varmaan mitään kovin hyvää kokenut elämäni aikana. Minulle paras perhe voisi vaikka olla ilman niitä pikkuihmisiä, joita sanotaan lapsiksi. Varmuuden vuoksi. Toisten koirien kanssa tulen mainiosti toimeen.

Täällä kotimaassani minusta ollaan tosi kiinnostuneita ja minulla olisi perhe-ehdokkaita, mutta vain sen takia, että muistutan vähän yorkshirenterrieriä. Tarhan tytöille on kuin punainen vaate se, että kun tarhalle tulee vähän jotain rotukoiraa muistuttava koira niin johan kauppa kävisi, kun taas naapurihäkin kiltti sekarotuinen jää huomiotta. Usein sellaiset perheet, jotka haluavat "rotukoiraa" eivät ollenkaan välitä koiran luonteesta eivätkä varsinkaan ymmärrä, miten paljon työtä hylätyssä maaseudun tai katujen kasvatissa voi olla. Siksi tähyilen kotia Suomesta asti. Tarhan tyttöjen mielestä suomalaiset saavat adoptoida vaikka kaikki rotukoirannäköiset koirat ja superihanat ja kauniit koirat, koska suomalaiset ovat hyviä koiranomistajia.

Suomessa on tuhat kertaa enemmän perheitä, jotka ymmärtävät koiranelämää ja joille koira on perheenjäsen, ei pihan perällä oleva ketjukoira tai ikuisesti häkkiin suljettu koriste. Juu, luit oikein, tosi moni perhe pitää meidänlaisia pikkukoiria koko ajan häkitettynä, paitsi kerran päivässä ja viikonloppuisin päästään ulos. Sen takia ettei asuntoon tulisi karvoja tai pisuvahinkoja. Hohhoijaa, sanoin minäkin.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-