Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Klaja ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 07.2018
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 07.2021
Luonne: rauhallinen, älykäs, kuuliainen


Klaja ♀ sterilized

Age estimate: 07.2018
Size: 60 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 07.2021
Character: calm, intelligent, obedient


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

05.09.2021

Olipa kerran kun Shar Pei rotu tuli muotikoiraksi Liettuassa. Sen pituinen se. Pahinta mitä voi sattua rotukoiralle on se, että rodusta tulee muotiasia. Ei tarvita kuin joku hassu elokuva, mainos, julkkis ja sitten kaikki haluavat juuri sellaisen koiran. Vastuulliset kasvattajat rakastavat koiriaan ja pitävät kiinni kaikista säännöistä. Koiranpentuja ei tule enempää kuin heitä kuuluu tulla äitikoiran terveyttä ajatellen. Ei, vaikka olisi kuinka paljon ostajia ovella.

Sitten tilalle astuvat ahneet ja pahat ihmiset. Heidän mielestään on upeaa, jos heillä on muotirotuinen koira ja sitten tehdään paljon pentuja ja saadaan paljon rahaa. Eivätkä pentutehtaat välttämättä aina ole niitä surullisia paikkoja, joissa on satoja koiria häkeissä lisääntymässä. Pentutehdas voi olla myös yksityinen koti. Perhe, joka hankkii "sinnepäin" muotirotua muistuttavan koiran ja alkaa tehdä pentuja niin paljon kuin vain voi.

Sellainen oli minun perheeni. Olin koko ajan kantavana ja koko ajan pentujen kanssa. Olisi perhe edes huolehtinut minusta, mutta ei. He päästivät minut vapaaksi ulkoilemaan itsekseni ja menin usein läheiseen kahvilaan kerjäämään ruokaa. Arvaa tykkäsivätkö kahvilan asiakkaat, kun minä, iso peto, tallustelin sisälle? Muutama käynti riitti ja kahvilan omistajat soittivat tarhalle. Tarhalla minua tutkittiin ja todettiin, että turkkini on ihan hurjan huonossa kunnossa. Omistajani saivat selville, että minut oli tuotu tarhalle. He tulivat tarhalle poliisin kanssa ja sanoivat, että tarhan ihmiset ovat julmia, sillä kotona minua odotti kahdeksan pentua.

Sitten tapahtui ihana asia, ihan kuin joulun ihme vaikka ei joulu ollutkaan. Poliisin avulla tarhan ihmiset saivat otettua sekä minut että kaikki pentuni huostaan omistajiltani. Poliisi uskoi tarhan näytteitä siitä, että minä olin laiminlyöty koira. Kahvilan omistajakin antoi oman todistuksensa. Pääsin ihanaan kotihoitoon hoitamaan viimeiset pentuni ihan rauhassa. Minun pieni pentutehtaani on nyt ikuisesti suljettu, hyvä niin.

Olen rauhallinen, älykäs ja kuuliainen tyttö. Kotihoitopaikassani on lapsia ja tulen heidän kanssaan toimeen hienosti. Pikkaisen jahtaan minua pienempiä eläimiä kuten kissoja ja pikkukoiria, joten kotihoitopaikka on ollut vähän helisemässä kanssani... Uuden perheen elämä olisi helpompaa, jos siellä ei olisi kissoja eikä pikkukoiria. Olen nyt terve, vahvistunut, kaunistunut ja kasvattanut pentuni kotihoidossa. Nyt olen valmis etsimään loppuelämän kotiani.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.

- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

Adoption info

If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!