Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Klipsas KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 10.2020
Koko: n. 40 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 01.2021

Luonne: Energinen ja ystävällinen

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

10.8.2021

Olen sellainen erikoisadoptio. Nuori, rohkea, ystävällinen, elämäniloinen koira, jolla on hassut takalajat.

Nuo ihmiset juuri jutteli keskenään vähän sellaisia filosofisia juttuja. Yhdelle koiran omistajalle oli käynyt vähän huono onni, kun hänen koirallaan oli todettu yllättävä tosi paha vanha vamma selässä. Jätti-isot eläinlääkärinlaskut edessä ja iso huoli koirasta, josta on juuri tullut niin kovin rakas. Koiranomistaja nauroi, että hän oli ensin katsonut yhdistyksen sivuilta koiraa, jolla oli todettu polvivika. Leikattu, vähän epävarma tulevaisuus. Miten oireilisi tulevaisuudessa, mitä ongelmia tulisi eteen. Olo oli vähän epävarma. Koiran näkee vain kuvana, videona. Mitään tunnesidettä ei ole vielä muodostunut. Olisiko parempi valita sivuilta se ihan terveen näköinen koira, terveeksi todettu koira?

Kaikki rescuekoiraa adoptoivat perheet tietävät ne riskit. Vastuulliset yhdistykset yrittävät parhaansa selittää, että koiralla saattaa olla piileviä vammoja tai sairauksia. Niin paljon näistä koirista ja heidän menneisyydestään ei tiedetä. Silti ihmismieli on sellainen, että uskotaan parasta. Adoptoin tämän koiran, joka on läpäissyt eläinlääkärintarkastuksen ja kaikki on varmasti hyvin. Monia onnellisia ja terveitä vuosia yhdessä.

Kun yhdistyksen ihmiset lisäävät sivuille koiria, joille on tehty terveystoimenpiteitä, he huokaisevat surullisesti. Tälle koiralle tulee vähän hakemuksia. Leikattu jalka, onnettomuus, sokea silmä. Useat perheet katsovat, miettivät ja sitten pelästyvät. Otetaan tuo koira, joka näyttää terveelle ja mitään ongelmaa ei ole löytynyt.

Siinä ei ole mitään pahaa. Kukaan ei halua monen tuhannen euron eläinlääkärinlaskuja ja isoa huolta. Huolta siitä, että rakas perheen jäsen joudutaan lopettamaan, halvaantuu tai kuolee niin lyhyen ystävyyden jälkeen.

Seuraavan kerran katson kyllä niitä valmiiksi vammautuneita tai sairaita koiria, nauraa uusi koiranomistaja, jolla on niin ikävä tilanne edessään. Puoli vuotta Suomessa ollut koira, jolla on todettu vakava vanha vamma selässä. Seuraavan kerran tiedän ihan oikeasti, että millä tahansa koiralla voi olla jotain vikaa ja pääasia on, että nämä koirat saisivat tulla omaan kotiin asumaan. Ilahduttamaan elämäämme, tuomaan arkeen iloa ja rakkautta. Koirani on niin ihana, niin rakas.

Ehkä sinäkin viipyisit sivullani hetken kauemmin? Älä siirry seuraavan koiran kohdalle. Sen koiran, joka juoksee kaikilla neljällä jalalla iloisesti ja terveen oloisesti.

Meidän koirien adoptointi on kuin lottovoitto. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Yhdistyksen väen mieleen tulee parikin koiraa, jotka tulivat Suomeen ihan epätoivoisina tapauksina. Seniorikoiria, joilla oli vaikka mitä vikaa luustossa ja sydämessä. Koirat ovat nuorentuneet ja muuttuneet luonteeltaan kuin pennuiksi. Leikkivät leluilla, juoksentelevat koirapuistossa, harjoittelevat agilityä. Porskuttavat vuosikausia, vaikka heille on arvioitu lyhyttä elämää. Sitten joku hieno, terve, energinen, päällisin puolin terve koira onkin ihan rikki. Aletaan laskea yhteistä aikaa kuukausissa, päivä kerrallaan.

Onko tässä mitään järkeä, tässä rescuekoirien adoptoinnissa? Jokainen päättäköön sen itse omassa sydämmessään.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!