Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lia Lia ♀ leikataan

Syntymäaika / Ikä arvio: 06.2020
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: aluksi ujo, rauhallinen koira

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

19.7.2021

Kun katsot videotani, niin näet miten tarhalle päätyy koiria mitä ihmeellisin terveysongelmin. Niinkuin korvani. Toinen korvanlehteni oli ihan rakoilla ja karvaton, kun tulin tarhalle toukokuussa 2021. Tarhan eläinlääkäreiden pitää todella olla valmiita hoitamaan vaikka mitä koiran laiminlyönnistä johtuvia juttuja. Asiaa vaikeuttaa vielä se, että mukanani ei ole omistajaa kertomassa miten koira on elänyt ja mitä on tapahtunut. Ei ole mitään potilashistoriaa. Hups siinä edessä on jostain löytynyt joku koira, jonka korva on pahannäköinen. Ei tietoa minkä ikäinen koira, miten elänyt, mitä syönyt. Varsinaista salapoliisintyötä.

Minulla oli juoksukin kun tulin tarhalle, se tarkoittaa sitä, että minua ei voi ihan heti steriloida. Odotan täällä ihan rauhassa ja tutustun näihin paikkoihin. Tarha lähettää omiin koteihin vain steriloituja koiria. Vahinkopentuja on muutenkin ihan liikaa tässä maassa, miksi riskeerata ja antaa koira uuteen kotiin ennen sterilointia.

Minä asuin melko tovin erään bussipysäkin luona sellaisella alueella, missä ihmisillä on siirtolapuutarhamökkejä. Paikalliset ihmiset jättivät minulle ruokaa ja ihmettelivät, mistä näin kaunis ja kiva koira on eksynyt paikalle ihan kodittomana. Olin vähän varovainen näiden ihmisten kanssa. Jostain syystä jos paikalle tuli lapsia, olin ihan onnessani. Aikuisten suhteen varovainen.

Täällä tarhalla olen oppinut seurustelemaan näiden aikuisten ihmisten kanssa myöskin. Olen kiva koira. Koko elämä edessäni.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!