Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

LiokajusVARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 07.2019
Koko: n. 8 kg, 25 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 07.2021
Luonne: kiltti, hieman arka, pitää ihmisistä


Liokajus ♂ castrated

Age estimate: 07.2019
Size: 8 kg, 25 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 07.2021
Character: kind, tender, little timid, enjoys people's attention


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

27.08.2021

Auton mittari näyttää 40km/h ja repsikan puolen ovi avataan vauhdilla. Ovesta heitetään tien pientareelle minut ja ystäväni kuin mitkäkin pahaset roskat. Auto jatkaa matkaansa jättäen peräänsä vain sankan savupilven. Jään paniikissa kyyhöttämään heinikkoon. Yritän saada tassujani liikkeelle, jotta pääsisin juoksemaan pakokauhussa pellon viertä pinkovan ystäväni kiinni. Mitään ei kuitenkaan tapahdu, anturani ovat kuin heinikkoon liimatut. Olen yksin ja peloissani.

Ehdin kyyristellä paikallani hetken, kunnes huomaan erään naisen lähestyvän minua. Hän juttelee minulle rauhallisesti ja astelee samalla hiljaa minua kohti. Hän ei vaikuta uhkaavalta, mutta väistelen häntä silti jonkin aikaa ennen kuin uskaltaudun lähelle. Nainen vie minut kotiinsa ja kirjoittaa minusta ilmoituksen Facebookiin. Hän ei kuulemma voi pitää minua itse, sillä hänellä on tarpeeksi huolehdittavaa jo omissa koirissaan.

Eräs paikallinen eläinsuojelija huomaa onnekseni ilmoitukseni, eikä mene kauaakaan, kun pihaan ajaa auto, johon minut nostetaan kyytiin. Siitä alkoi matkani tänne, Penkta Kojan tarhalle.
Täällä on ihan hyvä olla. Saan säännöllisesti ruokaa, en ole yksin, pääsen nauttimaan satunnaisista rapsutuksista, eikä minun tarvitse nukkua taivasalla. Tarhalla minusta huolehtivat ihmiset kuitenkin kertovat, että jossakin asiani voisivat olla vieläkin paremmin. Minulla voisi kuulemma olla oma ruokakuppi, useita omia leluja ja ikioma, pehmeä peti. Ja sitten tietysti se tärkein, se mistä nämä ihmiset täällä höpöttää kaikista eniten: Minulla voisi kuulemma olla ihan ihka oma ihminen, tai jopa kaksi, tai ehken jopa kolme omaa ihmistä. Wuh Wuh! Se, jos mikä kuulostaa ihanalta...

Olen vasta nuori koiran alku, mutta olen silti ehtinyt lyhyen elämäni aikana kokemaan jo kaikenlaista. Silloin, kun minut pelastettiin sieltä pientareen pohjalta, olin kaikkia ja oikeastaan kaikkea kohtaan todella arka ja pelokas. Nyt, kun olen hieman asettunut tarhalle, ja tunnen oloni taas turvallisemmaksi, niin iloinen, rapsutuksista ja ihmisten huomiosta nauttiva luonteeni on onneksi päässyt taas valloilleen. Tulevan perheeni olisi kuitenkin hyvä ymmärtää, että uuden elämäni aloittaminen Suomessa, ja kaikki sitä edeltävät matkavalmistelut ja itse matka valtiosta toiseen voivat valitettavasti saada minut vaipumaan takaisin kuoreeni. En myöskään voi varmaksi sanoa, kuinka nopeasti tai hitaasti uskallan päästää mahdollisesta suojamuuristani uudelleen irti.

Toivon, että –sinä, joka tällä hetkellä luet esittelyäni ja pohdit, olisinko juuri minä sinun tuleva, iloisesti häntää heiluttava, rakas karvamoppisi– harkitset tarkkaan, pystytkö sitoutumaan rauhalliseen, minun ehdoillani etenevään kotiuttamiseen, jonka aikana voi tulla vastaan mutka jos toinenkin.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communikate in English, please use this form application for adoption


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!