Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lokis ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 11.2019
Koko: n. 40 cm, 18 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 07.2021
Luonne: iloinen, ystävällinen, leikkisä


Lokis ♂ castrated

Age estimate: 11.2019
Size: 40 cm, 18 kg
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 07.2021
Character: happy, friendly, playful


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

10.11.2021

Hei vaan,
minun nimeni on Lokis, mikä sinun?

Olen vasta kaksi vuotta täyttänyt nuori mies, mutta elämääni on jo ehtinyt mahtua enemmän harmia kuin kukaan koskaan kenellekään toivoisi.

Meitä koiria päätyy tänne Penkta Kojan tarhalle pääasiassa kahdesta syystä. Ensimmäinen niistä on se, että olemme syntyneet kadulle vahinkopentuina eikä meillä varsinaisesti ole syntyessämme omistajaa. Toinen syy puolestaan on se, että perheemme luopuu meistä, jos emme pystykään tuottamaan heille hyötyä esimerkiksi työkoirana, tai jos vaikeutamme jotenkin muuten heidän elämäänsä. –Itse kuulun tähän jälkimmäiseen kategoriaan: Entinen perheeni luopui minusta ja passitti minut tarhalle, sillä haukuin kuulemma liikaa yksin ollessani.

Myönnän, ettei suruballadieni kuunteleminen monta tuntia putkeen ollut ehken naapureilleni mieleisintä ajanvietettä, mutta minkäs minä ikävälleni mahdoin. Tunsin oloni niin kauhean yksinäiseksi ja hylätyksi, kun perheenjäseneni yksitellen lähtivät ulko-ovesta ulos, ja minä vain jäin päivä toisensa jälkeen ypöyksin kotiin kököttämään.

Kuten ehkä olet jo ymmärtänytkin, en ole yksinolohaasteideni vuoksi ihan mutkattomin pojankoltiainen, mutta sydämeni on silti puhtainta kultaa, mitä maa päällään kantaa: Hoitajieni mukaan silmistäni säteilevä elämänilo, rakkaus ja läheisyydenkaipuu sulattavat niin pienen lapsen kuin raavaan miehenkin sydämen.


Millaista kotia minulle sitten etsitään?

Hoitajieni mukaan tarvitsen rakastavan, aktiivisen ja nuoren koiran kasvattamiseen sitoutuneen kodin. Tulevan perheeni tulee olla valmistautunut harjoittelemaan yksinolemisen perusteet kanssani täysin uudestaan positiivisia ja koiralähtöisiä menetelmiä käyttäen. Haukkuherkkyydestäni johtuen minulle etsitään myös ensisijaisesti kotia omakotitalosta. Muita kotivaihtoehtoja harkitaan tapauskohtaisesti.

Voisinko minä olla perheenne uusi, kippurahäntäinen ja kermatoffeen värinen nallekarhunne?


Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!