Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lukas ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 01.2015 (todennäköisesti vanhempi)
Koko: n. 33 cm, 5,6 kg
Sijainti: Liettua, Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 03.2021
Luonne: kiltti, suloinen, ujo vieraiden kanssa, ei koskaan aggressiivinen


Lukas ♂ castrated

Age estimate: 01.2015 (could be older)
Size: 33 cm, 5,6 kg
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 03.2021
Character: sweet, kind, shy with strangers but never aggressive

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

21.1.2022

Minua on nyt tutkittu aika lailla, koska verikokeiden maksa-arvot olivat koholla. Minun masua on ultrattu ja täytyy sanoa, että käyttäydyin tosi hyvin. Olen hyvä poika. Maksa-arvot ovat nyt hyvät, koska vika onkin sapessa. Siellä oli jotain sakkaa ja sain siihen lääkettä. Lääkitys on toiminut tosi hyvin ja viime ultrassa kaikki näytti hyvälle. Selvää on kuitenkin se, että olen vanhempi kun alunperin on arvioitu, kun kroppa alkaa tälleen reistailla.

Minulle luvattiin jo menolippu Suomeen tammikuussa ja kaikki olivat valmiita juhlimaan tarhalta lähtöäni. Näitä juhlia on surullista perua, joten porukat yrittää kuumeisesti löytää minulle kotihoitopaikkaa Suomesta. Sitten voisit tulla tapaamaan minua, jos harmaanenäiset pikkukoirat ovat lähellä sydäntäsi.

Näin kiltisti minä odottelen kun masua ultrataan.

05.12.2021

Luppakorvat, pikimustan kahvin väriset sädehtivät silmät ja harmahtavat suunpielet. Se olen minä, näkymätön Lukas.

Minunlaiseni melko pienet, yksiväriset ja ujot koirat ovat kuin haamuja tarhalla. Kukaan ei oikein huomaa meitä, ihan kuin meitä ei olisi olemassakaan.

Olen ollut tarhalla kohta vuoden, mutta oman kodin saaminen ei ole ollut lähellä vielä kertaakaan ja se surettaa niin minua kuin hoitajiani todella paljon. Mutta minkäs teet? Ihmiset, jotka tulevat etsimään koiraa tarhalta ihastuvat aina sosiaalisiin karvakorviin: Heihin, jotka tervehtivät jokaista lähestyvää ihmistä häntä heiluen siinä missä minä puolestani turvaudun aitauksen perimmäiseen nurkkaan hätääntyneenä tarkkailemaan tilannetta ilman aikomustakaan lähestyä kaksijalkaista ventovierasta.

Kuten varmaan oletkin jo ymmärtänyt, olen todella ujo uusien ihmisten kanssa. Niin valitettavan ujo, etten useinkaan uskalla lähteä ulkoilemaan vieraiden ihmisten kanssa, vaikka iso osa minussa niin paljon tahtoisikin tehdä. Kamalinta arkatassuisuudestani ei kuitenkaan ole se, etten pääse usein ulkoilemaan, vaan se, etteivät ihmiset pääse näkemään varautuneisuuteni alle millainen kultapoju todellisuudessa olen. Hoitajieni mukaan olen nimittäin mitä kiltein ja kultaisin koira, jota kukaan ihminen voi ystäväkseen toivoa. Tarvitsen vain aikaa, mutta sitä ihmisillä näyttää olevan harvoin tarjolla...

Joka ikinen päivä esitän omassa aitauksessani yhden toiveen: Toiveen, että joku huomaisi minut. Huomaisi minussa jotakin muuta kuin vain ujon ja aran ulkokuoren. Toivon, että jossain on juuri se minun oma ihmiseni, kuka on valmis antamaan minulle mahdollisuuden, ja haluaa tarjota minulle aikaa, ymmärrystä ja rakkautta ilman mitään ehtoja. <3

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.

- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!