Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Maja ♀ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 05.2014
Koko: n. 50-60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 04.2021
Luonne: ystävällinen, kiltti ja huolehtivainen


Maja ♀ sterilized

Age estimate: 05.2014
Size: 50-60 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 04.2021
Character: friendly, kind and caring

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

19.09.2021

Heippa,
Minä olen Maja, kuvankaunis tyttönen ja etsin omaa kotiani.

Hoitajani kertovat, että nimeni tarkoittaa suomeksi suojaisaa paikkaa tai turvallista pesää. Kuulemma molemmat ed. mainituista kuvauksista sopivat minulle oikein hyvin, sillä olen tiedettävästi äiti ainakin kahdelle ihanalle karvakorvalle, ja vaikka he ovatkin jo aikuisia poikia, on äidillinen huolehtivaisuuteni ja lempeyteni säilynyt merkittävänä osana luonnettani.


Menneisyydestäni on tiedossa seuraava: Minut ja kaksi pentuani –joskin jo täysin aikuiset sellaiset– pelastettiin maatalon pihasta, missä meidät oli kytketty pihan nurkassa olevaan puuhun muutaman metrin pituisella rautakettingillä. Emäntämme ei pahemmin välittänyt meistä. Hän saattoi jättää meidät ruoatta tai vedettä useiksikin päiviksi kerrallaan ja lähinnä ainoa huomio, jota häneltä saimme oli huutoa tai potkimista, jos erehdyimme haukkumaan ja jahtaamaan pihan kanoja.

Rajusta menneestä kohtelustani huolimatta olen silti pystynyt säilyttämään uskoni ja luottamukseni ihmisiin. Kaikki kaksijalkaisilta saatu huomio, ihan jo pelkkä ihmisen lähestyminenkin saa hymyn huulilleni ja häntäni vispaamaan iloisesti puolelta toiselle.


Muutaman turvakodilla vietetyn kuukauden jälkeen niin minä kuin hoitajanikin olemme sitä mieltä, että nyt on minun aikani löytää oma perheeni ja ihka oma kotini. En tosin ihan tarkkaan tiedä, mitä omalta kodiltani toivoisin tai tarvitsisin: Eihän minulla koskaan ole ollut kotia, ainakaan sellaista mitä voisin ja haluaisin ilolla sellaiseksi kutsua. Hoitajani ovatkin kehitelleet minulle avuksi melko simppelin, mutta samalla aikalailla kaiken kattavan listan, jota mahdolliset adoptioehdokkaani voivat lukea ja arvioida.

Ihan ensimmäiseksi toivon, että tuleva perheeni on todella miettinyt tarkkaan, ovatko he valmiita adoptoimaan minut, sitoutumaan minuun ja ottamaan minut osaksi perhettä. Meidän koirien, varisinkin minun laisteni hieman iäkkäämpien yksilöiden adoptoiminen ei voi olla äkkipikainen päähänpisto saatika täysin tunnepohjainen päätös. Toiseksi toivon, että pääsisin kotiin, jossa pääsisin osallistumaan mahdollisimman paljon perheen arkeen, ihan niihin normaaleihin juttuihin: pyykinpesuun, ulkoiluun, ruoanlaittoon ja perjantain yhteisiin leffailtoihin sohvalla.
Näillä kahdella ed. kohdalla päästään jo todella pitkälle, mutta kolmas ja samalla viimeinen toiveeni on, että tuleva perheeni rakastaisi minua ihan yhtä ehdoitta kuin minä tulen varmasti rakastamaan heitä.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia?
Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on.
Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Yleisiä seniorikoiran terveyshaasteita ovat sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?


Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

Adoption info

If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!