Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Marcipanas ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2017
Koko: n. 55-60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: kaikille ystävällinen

3.8.2020

On niin monta eri tapaa, miten me koiruudet päädytään tarhalle. Minun osaltani tapahtui se kaikkein paras vaihtoehto, eli poliisit tulivat yhdessä tarhan porukan kanssa ottamaan minut pois omistajiltani. Tapaukseni oli selvä nakki.

Usein kotimaassani on se ongelma, että viranomaiset eivät ehdi tai heillä ei ole sellaisia lakipykäliä käytettävänään, että voisivat ottaa koiran pois huonoilta omistajilta. Poliisille voi soittaa vaikka kuinka monta kertaa huonoissa oloissa asuvasta koirasta, mutta he eivät aina tule paikalle. Virkaeläinlääkärit ovat ehkä vieläkin pahempia. Heillä on kontollaan kaikki huonosti pidetyt lehmät, lampaat ja oikeasti vaarallisia tauteja tutkittavana ja ihmisille tarjottavaa pilaantunutta ruokaa ja kaikkea kiireistä. Onko koiran ketju liian lyhyt vai onko koira laiha, ota siihen nyt sitten kantaa.

Selvää on se, että eläinsuojelijoista tulee tällaisissa oloissa pikkuisen fanaattisia. He tuntevat taistelevansa tuulimyllyjä vastaan. Jos he tuovat poliisin katsomaan ulkona ketjussa pidettävää koiraa, jonka makuualusta ja koko elämänpiiri on 20 cm veden peitossa ja poliisi vain nauraa että hullujahan te olette, se on koira ja sillä on kaikki hyvin, mitä te luulette, se pitäisi ottaa pois lailliselta omistajalta, niin kyllä eläinsuojelijoista ja näistä tarhan porukoista tulee fanaatikkoja ja jotka sitten yön pimeydessä menevät ja hakevat koiria pois ja piilottavat näitä koiria omistajilta.

Kun Pet Rescue Finland tuo vuosittain tarhan porukkaa Suomeen ja he näkevät, millaisia pulleroita sängynpohjalla tuhisevia äidin murusia koirat ovat Suomessa, niin nämä eläinsuojelivat palaavat kotimaahansa entistä fanaattisempina. He haluaisivat muuttua kettutytöiksi ja katkaista metallipihdeillä kaikki ketjut ja päästää koirat vapauteen. Ehkei ihan niin, mutta ainakin he saavat uutta päättäväisyyttä siihen, että kyllä, me ollaan oikeassa ja koiran ei kuulu elään noin. Uusia lakiehdotuksia on vireillä ja ihan varmasti voitto tulee kotiin, ennemmin tai myöhemmin.

No jätetään nyt nuo juoruilut ja palataan meikäläiseen. Omistajani olivat suoraan sanoen juoppoja ja kodissani oli jatkuvasti joku juhla meneillään. Minut oli sidottu lämpöpatteriin ja olin ihan karvaton, näet sen videossani. Naapurit valittivat metelistä, häiriöstä, tappeluista, hajusta ja sen sellaisesta. Olin tarpeeksi huonon näköinen ja omistajani tarpeeksi humalassa, tarpeeksi kauan aikaa, että minut katsottiin oikeutetuksi pääsemään tarhalle uutta, parempaa elämää etsimään.

Turkkini on nyt ihan mahtava ja tytöt rakastavat minun harjaamistani. Tähän päästäkseni sairauskertomukseni tarhalla on kymmenen sivun mittainen, mutta olin ehkä paras mahdollinen potilas ja kestin kaikenlaisten liuosten ja piikkien laittoa kärsivällisen ystävällisesti. Ei ainoatakaan irvistystä eläinlääkäreille.

Tulen toimeen muiden koirien kanssa, olen oppinut kulkemaan hienosti remmissä ja vaikka ihmisen hyvyys ja kosketukset ovat minulle uusi asia, kärsivällisyydellä minusta tulee hieno lemmikki.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-