Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

MasaKOTIUTUNUT
Syntymäaika / Ikä arvio: 04.2018
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: iloinen, leikkisä, ystävällinen

28.5.2019

Harhailin ympäri Kedaineksen kylää kunnes eläinsuojeluyhdistys soitettiin paikalle. Liettuan isoissa kaupungeissa katukoiria ei ole näkynyt enää vuosiin, pikkukylilläkin meikäläiset harhailijat kerätään talteen tosi nopsaa. No, kyllä kaupungeissa joitain koiria näkyy, jopa pääkaupungin Vilnan kaduilla saattaa juosta yksi tai toinen koira, mutta yleensä kaikki tietävät että se on tuon yhden kadun yksi mummo, joka ei halua ulkoiluttaa koiraansa vaan päästää koiran päivän ajaksi vapaaksi. Sitten on pari villikoiraa, jotka kaikki tuntee. Motarin varrella on yksi iso koira, jota ei millään saada kiinni. Läheinen hotelli on rakentanut koiralle kopin ja eläinsuojeluyhdistykset tuo ruokaa. Kaupungin läntisen osan metsissä asustelee kaksi villikoiraa, jotka ikävä kyllä lisääntyvät jatkuvasti. Pentuja käydään keräämässä talteen, mutta villikoiria ei saada kiinni. Sellaista se on. Vähitellen parempaa kohti.

Ihan maaseudulla sitten koiria juoksentelee ympäri niinkuin kanoja tai kettuja. Pienemmillä kaupungeilla ei ole omia kunnallisia tarhoja, joten he tekevät sopimuksia yksityisten tarhojen kanssa. Homma toimii ihan hyvin, paitsi joskus yksityiset tarhat joutuvat ajamaan ihan hurjan pitkiä matkoja pikkukuntiin hakemaan koiria. Joskus koira on ehtinyt jo juoksennella pois ilmoituksen jälkeen eikä häntä saada kiinni. Yksityiset tarhat ovat myös ihan täpötäynnä koiria, joita ihmiset tuovat sinne tai sitovat porttiin yön pimeydessä tai joita poliisi ja yksityiset ihmiset löytävät pahoista oloista. Kaikkia yritetään auttaa, vaikka vaikeaa se onkin.

Minä pääsin tarhalle turvaan maaliskuussa 2019 ja olen sellainen iloinen, huoleton maalaistyttö. Tulen kaikkien ihmisten ja koirakamujen kanssa toimeen.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2
ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-