Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Masha (Masa) ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 04.2019
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 01.2021

Luonne: Rento, ystävällinen, kiltti koira

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

21.8.2021

Joskus tarhalle tulee epäilyttävän lihavia tyttökoiria. Hurjan iso masu. Silloin tarhan työtekijät ryntäävät puhelimen kimppuun ja alkaa vimmattu soittelu. Kotihoitopaikka. Nopeasti, kotihoitopaikka tulevalle äitikoiralle ja hänen tuleville pikku pennuilleen. Tarha on huono paikka odottaville äideille ja pikkupennuille. Joka lattiapinnalla väijyy sinnikäs parvovirus, valmiina tappamaan pikkupennut. Meteli, stressi. Ei, ei, ei sopivaa äitikoiralle.

Minä tulin tarhalle tammikuussa kovin pulleana ja pääsin kotihoitoon ihanan naisen luokse, joka on tarhan yksi vakiohoitaja. Naisella on usein yli 10 koiraa ja parikin pentuetta kerralla hoidossa. Onneksi pennut löytävät kodin helposti heti luovutusikäisenä. Minun pennuilleni kävi vielä paremmin kuin keskivertoliettualaiselle tarhakoiralle, sillä minun pentuni saivat hienot EU-passit ja lähtivät Ruotsiin yhden eläinsuojeluyhdistyksen suojeluksessa.

Minä jäin kotihoitopaikan sohvalle nauttimaan elämästäni. Se, että masuni on yhäkin tosi iso, on toinen juttu. Laihdutuskuuri on minulle ikävä juttu ja vältän sitä miten vain voin. Menen syömään toisten koirien ruuat ja näinpä äitiyskilot eivät karise minnekään. Kotihoitaja stressaa minun epäonnistunutta dieettiä pikkuisen. Hänellä on niin paljon koiria hoidossa, että on melkein mahdotonta ruokkia kaikkia erikseen ja vahtia minun ahneuttani. Minulla on sellainen tunne, että kotihoitaja ei vaadi mitään muuta tulevalta uudelta adoptioperheeltäni kuin kyvyn saada minut pysymään dieetillä! Epistä.

Jättimäinen ruokahalu taitaa olla ainoa heikkouteni. Muuten kyllä hurmaan kaikki ympärilläni olevat ihmiset. Olen ihana koira. Rauhallinen, ystävällinen. Lenkeillä minua pidetään vapaana ja rakastan juosta lujaa, mutta en ikinä mene kauas pois ihmisen luota. Kunhan vain et kokeile tuota juttua Suomessa kotona. Koirakulttuuri on ihan erilainen Liettuassa ja koiria pidetään vapaana paljon enemmän kuin Suomessa.

Hoitajallani on lapsenlapsia ja olen pikkulasten kanssa tosi kiltisti. Täällä on kissojakin ja sitten ne kaikki koirat ja olen kaikkien kanssa ystävä. Siis koira ei voisi olla enemmän tottunut erilaisiin eläimiin ja ihmisiin kuin minä täällä hoitopaikassani. Vain hevoset, lehmät ja vuohet puuttuvat kuvioista.

Olen ollut täällä tammikuusta lähtien ja kotihoitaja sanoi, että nyt olisi aika pakata tavarat ja löytää ihkaoma, loppuelämän koti. Paras koti.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!

Lenkillä ystäväni Pinken kanssa

Kotihoidossa sohvalla