Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nala ♀ leikattu

Syntymäaika / Ikä arvio: 12.2016
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: super energinen ja rohkea

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

31.7.2021

Olen ollut tarhalla jo joulukuusta 2020 ja nyt riittäisi täällä istuminen. Minulla olisi nimittäin energiaa vaikka vaeltaa Lappi pariin kertaan ympäri ja en pääse oikeuksiini täällä tarhalla. Meidän rutiineihin kuuluu aamupala ja häkkien siivouksen aikana ulkotarhassa hengailu, sitten iltapäivällä tai illalla lenkki vapaaehtoisten kanssa, jos heitä ilmaantuu tarhalle ulkoiluttamaan koiria. Nykyisin vapaaehtoisia on tosi paljon ja vain pahimmilla säillä tarha joutuu kuuluttamaan sosiaalisen median kautta lisää ihmisiä paikalle, että me kaikki 100 koiraa saataisiin oma lenkkiaika.

Ihan mahtavaa, että näitä vapaaehtoisia tulee niin paljon. Niin me entiset maaseudun ketjukoiratkin opitaan kulkemaan remmissä.

Olen vaarassa jämähtää tänne tarhalle eikä tuota ikääkään enää vähemmän tule. Tarhan ihmisillä on tosi vaikea työ. Toisaalta he haluavat meidät omiin, rakastaviin koteihin mahdollisimman nopeasti, toisaalta he haluavat odottaa juuri sitä oikeata perhettä. Miksi me pelastamme koiria maaseudulta ketjusta perunaillallisen ääreltä jos annamme koirat sitten uuteen kotiin, jossa odottaa ketju ja perunaillallinen? Fiksua puhetta.

Tarhalle tulee nimittäin paljon paikallisia adoptioperheitä, joiden kohdalla hälytyskellot soi heti. Tarhan ihmiset tunnistavat jo perheet, jotka etsivät elävää ovikelloa pihan perälle. Heille ei anneta koiraa. Meillä ei ole vihaisia koiria. Meillä ei ole isoja koiria. Meillä ei ole haukkuvia koiria. Meillä ei ole koiria, jotka eivät tarvitse paljon ruokaa. Meillä ei ole leikkaamattomia koiria. Korvat heiluu ja nenä kasvaa kun tarhan ihmiset valehtelevat tarpeen tullessa.

Vaikeampi on tunnistaa niitä perheitä, jotka ovat tosi nuoren ja modernin ja ihanan näköisiä, mutta syvällä sydämmessään heille koira on kuitenkin ulkokoira. He hakevat koiraa isoäidille maaseudulle turvaksi ja tueksi. Kesämökin pihalle koirankoppiin, onhan talvella siellä joku naapuri joka käy heittämässä koiralle ruokaa kerran viikossa kun perhe on palannut kesämökiltä kaupunkiin.

Silloin koira kuten minä joutuu odottamaan sitä oikeata perhettä. Olen juuri sopivan iso ja karvainen ja energinen, että minusta saisi hyvän vahtikoiran pihalle. Mutta minä en halua olla vahtikoira. Haluan olla ihmisen paras ystävä. Koira, jonka turkkia harjataan ja hampaita puhdistetaan. Koira, joka pääsee lenkeille ja koirapuistoon ja saa asua talon tai asunnon sisällä. Koira, joka pääsee koirakouluun ja oppii ottamaan kontaktia omistajaan ja josta tulee ihan sosialisoitu ja rakastavainen. Sitä odotellessa.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!