Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

NekaKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 02.2017
Koko: n. 30 cm, 3 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: rohkea, rakastavainen

18.4.2020

Helmikuussa 2020 omistajani toi minut tarhalle. Hänellä ei ollut enää mahdollisuutta huolehtia minusta. Ei mahdollisuutta ruokkia. Hän joutui vaihtamaan asuntoa. Hän ei tarvinnut koiraa. Blaah blaah blaah, siltä se kuulosti tarhan tyttöjen korvista. Tarhan tytöistä tulee jo nuorella iällä ihmisvihaajia, vähän sääli. He eivät enää usko hyviin ihmisiin ja he ovat kuulleet niin paljon valheita, että eivät usko enää totuuteen. Jos soitat tarhalle, niin usein puhelimeen vastaa jo valmiiksi vihainen ja kyllästynyt ääni. "Mitä nyt taas", äänensävy kertoo. Jos ajaa autolla tarhan oven eteen, niin vastassa oleva naama on valmiiksi vihainen. Tuleeko autosta hämmentynyt, stressaantunut, surullinen koira, jonka omistajalla on sata tekosyytä, miksi koira tuodaan tarhalle?

Yleisin valhe on se, että ihmiset, jotka tuovat oman koiransa tarhalle, väittävät löytäneensä koiran kadulta. Ihmisille on noloa tuoda oma koira tarhalle, joten he valehtelevat. Tarhan tytöt näkevät heti, että koira tuntee nämä ihmiset, koira roikkuu heissä viimeiseen asti, etsii rakkautta, pelkää jäädä vieraaseen paikkaan, jossa sadat muut hylätyt koirat haukkuvat. Koira rakastaa huonojakin omistajiaan.

Ja sitten tämä minun juttu. Olen maailman pienin sinttikoira, rakastava, hellä, rohkea. Kuinka paljon tilaa oikein tarvitsen asunnossasi? Kuinka paljon ruokaa? Onko minun hoitaminen nyt niin vaikeaa?

Tarha oli kova paikka minulle, olin koko ajan kylmissäni sementtilattioilla ja olen niin pieni, että jään helposti jalkoihin. Onneksi pääsin kotihoitoon huhtikussa, kun olin sirutettu, rokotettu, steriloitu ja muutenkin karanteenin jälkeen terveeksi todettu karvanaama. Hoitoperhe oli ihan ymmällään, miten minunlainen pikkusintti on niin rohkea. Astuin uuteen maailmaan kuin kotiini. Iso koira pikkuruumiissa.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-