Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

NevadaKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 10.2018
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: rohkea, iloinen, ystävällinen

7.11.2020

"Tämän koiran turkki on paremmassa kunnossa kuin omat hiukseni", hämmästyi tarhan työntekijä kun minut tuotiin tarhalle. Tosiaan, harvemmin näin hyväkuntoinen koira löytyy pihoilta harhailemasta. Upea turkki, kiiltävä, harjattu, hoidettu. Omistajani tulisivat varmaan pian hakemaan minut pois tarhalta.

Eksyin erään perheen pihalle syyskuussa ja koska heillä oli oma saksanpaimenkoira pihalla häkissä, niin he välittivät minun kohtalostani ja ottivat minut heti kiinni ja alkoivat etsiä omistajiani omakotitaloalueelta. Jalkatyö ei onnistanut, kukaan naapureista ei tunnistanut minua omakseen. Tulin siis tarhalle ja minusta laitettiin kaikki mahdolliset ilmoitukset.

Lain mukaan tarhan tulee odottaa kaksi viikkoa omistajan ilmestymistä, sitten koiralle voi alkaa etsiä omistajaa. Ihan heti ei tähänkään päästä, koska vastuullinen tarha, kuten minun tarhani on, ei ikinä anna eläimiä uusiin koteihin ennen rokotuksia, tunnistemerkintää ja sterilointia. Kotimaassani on niin paljon vahinkopentuja, että mitään riskejä ei oteta. Kun uusiin koteihin annetaan pentuja, niin tarha lupaa steriloida / kastroida pennun heti kun pentu on tarpeeksi vanha ja iso leikkaukseen. Omistajat voivat tuoda koiransa tarhalle ja leikkaus tehdään ilmaiseksi.

No, nyt vähän harhailtiin pois itse asiasta eli minusta. Omistajiani ei löytynyt ja olen upea koira. Ei pelkoja, rohkea, ystävällinen luonne, avoin, rento. Liian hyvä kotimaan adoptioon, sanoivat tarhan työntekijät ja vinkkasivat minusta suomalaisille. Minunlaiseni saksanpaimenkoiramixit ovat liian usein ulkokoiria kotimaassani. Koira, joka on kasvatettu ja jalostettu ihmisen palvelijaksi ja parhaaksi ystäväksi joutuu elämään yksin pihan perällä. Ei kiitos.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus.
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
-Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.