Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ozas ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 03.2017
Koko: n. 50-60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 04.2021
Luonne: ystävällinen, iloinen ja hauska


Ozas ♂ castrated

Age estimate: 03.2017
Size: 50-60 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 04.2021
Character: friendly, happy and funny


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

12.09.2021

Hei sinne ruudun toiselle puolelle!
Minun nimeni on Ozas, mutta kaverit sanovat ihan Oziksi ja etsin omaa kotiani.

Tähän astinen elämäni ei ole ollut helpoin matka tassutella. Harmikseni tiedostan myös sen, että menneisyyteni on hyvin tyypillinen minun kaltaisillani maalaiskoirilla. Minut, äitini ja veljeni otettiin huostaan emännältämme, jolla oli paha tapa pahoinpidellä meitä. Hän tapasi oikeuttaa tekojaan selittämällä, että yritimme usein leikkiä pihan kanojen kanssa, vaikka näin ei olisi kuulemma saanut tehdä. Mutta mitä me nyt oikeastaan oltaisiin tilanteelle mahdettu? Koitapa itse viettää päivät pitkät 2 metrin mittaisessa narussa ilman minkäänlaista virikettä tai tekemistä. Helpommastakin sitä jo turhautuu ja alkaa touhuamaan asioita, joita ei ehken saisi.

Veljeni, äitini ja minun onneksi emäntämme lapsenlapsi näki toivottoman tilanteemme, ja päätti hankkia meille apua, antaa mahdollisuuden parempaan elämään. Niinpä me päädyimme tänne, Penkta Kojan tarhalle. Täällä on paljon meitä, entisiä pihanavettoihin unohdettuja kovan onnen kulkijoita. Täälläolo on turvallisempaa, sillä saamme säännöllisesti ruokaa, mahdollisuuksien mukaan niin paljon liikuntaa, aktiviteettiä ja hellyyttä kuin tarhan työntekijöillä suinkin on antaa, sekä mikä tärkeintä, meitä ei lyödä eikä meille huudeta enää.

Olen nyt viettänyt tarhalla jokusen kuukauden ja tarhan työntekijät ovatkin sitä mieltä, että nyt olisi minun aikani löytää ihka oma, rakastava kotini. Väkivaltaisesta menneisyydestäni huolimatta, olen kuin ihmeen kaupalla kyennyt säilyttämään luottamukseni ihmisiä kohtaan ja rakastankin edelleen ihmisten tarjoamaa huomiota ja rakkautta enemmän kuin mitään maailmassa. Tulevan perheeni on kuitenkin hyvä tiedostaa, että menneisyydessäni on paljon asioita, joista tarhan työntekijät eivät ole tietoisia. Voi valitettavasti olla mahdollista, että kotiutumiseni aikana minusta tulee esiin puolia, jotka viittaavat rankempaan menneisyyteeni. Toivonkin hartaasti, että tulevalla perheelläni on tarjota minulle aikaa, kärsivällisyyttä ja ehdotonta rakkautta silloinkin, kun odottamattomia mutkia ilmenee matkassa.

Pitkät koipeni ja vilkas mieleni tulevat varmasti kaipaamaan tekemistä, kunhan olen päässyt asettumaan kunnolla taloksi uuteen kotiini. Olisikin tärkeää, että ihmiseni nauttisivat yhtä paljon pitkistä kävelylenkeistä, metsäseikkailuista ja muista yhteisistä aktiviteeteistä kuin minäkin.

En voi luvata, että kaikki menisi kanssani aina täysin mutkattomasti, mutta sen jälkeen, kun olet voittanut luottamukseni voin taata, että saat minusta mitä uskollisimman, rakastavimman ja huumorintajuisimman ystävän, jonka kanssa sinulla ei varmasti koskaan tule tylsää!

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

Adoption info

If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!