Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pelyte (Pikku Hiiri) nyk. PipsaKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 07.2018
Koko: n. 30 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: pikkuisen ujo hellämieli

3.6.2020

Täällä kotimaassani Liettuassa on sellaisia siirtolapuutarha-alueita. Pikkuisia maatilkkuja, joissa kaupunkilaiset pitävät pikkuista puista kesämökkiä ja kasvattavat vihanneksia. Puutarhanhoito on täällä tosi suosittua ja ihmiset ylpeilevät itse kasvatetuilla tomaateilla ja pitävät arvossa sitä, että voivat syödä luonnollista ruokaa ilman lisäaineita. Monen ihmisen ja varsinkin eläkeläisen kaikki päivät kuluvat siirtolapuutarhassa.

Jostain syystä siirtolapuutarha-alueet ovat oivallinen paikka meille löytökoirille. Aika usein näiltä puutarha-alueilta löytyy kodittomia, harhailevia koiria. Joskus koko kesän ajan asukkaat ruokkivat koditonta koiruutta ja yrittävät löytää omistajia. Syksyn tullen kaikille käy koiraa sääliksi ja koira tuodaan tarhalle. Hyvä näin, ihmiset tuntevat kollektiivista vastuuta eläimistä.

Mitä minä tein puutarha-alueella helmikuussa, ota siitä nyt sitten selvää. Joko olin ollut jonkun hurja vahtikoira, ketjussa pihalla kiinni ja kyllästyin ja lähdin karkuun. Se tavallinen tarina. Tai sitten omistajani antoi minun ulkoilla itsekseni ja päätin lähteä kauemmaksi, toinen tavallinen tarina. Joku toi minut kauas pois kotoota tänne alueelle, josta joku minut löytäisi ja pelastaisi, ehkä niinkin.

Minulla ei selvästikään ole kovasti kokemusta siitä, mikä on ihminen ja hyvä ihminen. Olen vähän ujo, tarvitsen aikaa ja luottamusta. Viihdyn tarhalla muiden koirien kanssa ja olen kovasti utelias ihmisestä. Kun tutustun ihmiseen, olen super iloinen ja rakastavainen.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-