Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pipa ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 04.2017
Koko: 30 cm, 4,7 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 09.2021
Luonne: Suloinen, nöyrä, ihmisrakas, tulee kaikkien koirien kanssa toimeen.

Pipa ♀ sterilized

Age estimate: 04.2017
Size: 30 cm, 4,7 kg
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 09.2021
Character: Sweet, humble, loves people and all other dogs. The owner gave her to shelter as she was not house trained.

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

1.12.2021

Täällä Liettuassa kohistaan siitä, miten hyviä koiranomistajia suomalaiset ovat. Suomeen on tullut jo melkein 700 koiraa täältä kotimaastani Liettuasta ja usein koirien kotikuulumisia ja kuvia jaetaan tarhojen sosiaalisessa mediassa.

Aloitetaan siitä, että Suomessa usea koira pääsee hierontaan. Vau. Ihan kuin ihmiset, täällä hämmästellään. Jatketaan siitä, että Suomessa koira on osa ihmisten arkea ja kulkee mukana mökille, veneelle, töihin, koirapuistoihin ja retkille Suomen henkeä salpaavan kauniissa luonnossa. Jatketaan niin, että Suomessa asuvien koirien karva kiiltää, hampaat harjataan ja terveyttä pidetään kunnossa. Puoli vuotta Suomessa ja entinen tarhakoira näyttää miljoonan euron otukselle. Silloin liettualaiset katuvat, että eivät itse käyneet adoptoimassa tuota hienoa koiraa tarhalta. Katsos kun tarhalla kaikki koirat ovat enemmän tai vähemmän likaisia ja laihoja ja pahatapaisia. Ihmiset ei ymmärrä, että terve ja onnellinen koira vaatii vähän työtä. Sellaista ihanaa työtä, välittämistä, rakkautta, lenkkejä ja yhteistä aikaa sohvalla.

Sitten ne ihan surulliset tapaukset. Yksi liettualainen yhteistyötarhamme sanoi, että Suomesta ei ole ikinä palautettu tarhalle koiraa, joka pissasi matolle. Se kertoo aika paljon koirakulttuurin erosta Suomen ja Liettuan välillä. Totta kai koirat vaihtavat kotia Suomessakin. Mutta siinä vaiheessa on jo tehty paljon työtä ja perustelut on vähän vakavampia kuin pissaläntit matossa.

Tämä pitkä höpöttely viittaa tietenkin minuun, maailman pienimpään ja söpöimpään kullanmuruun. Pissailin sisätiloihin entisessä kodissani ja se oli aika varma matkalippu suoraan tarhalle. Hei perheet, ottakaa matot pois, laittakaa pissa-alustoja, opettakaa minua ja pukekaa minua lämpimästi tuonne ulos että rentoutuisin ja tekisin tarpeeni ulos. Jos ongelma jatkuu ja minä olen terveeksi todettu, niin hyväksykää minut sellaisena kuin olen, pikku pissaliinina. Todennäköisesti opin sisäsiistiksi ajan ja koulutuksen kautta. Sellaisia vaihtoehtoja minulla ei ollut entisessä kodissani.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Yleisverikoe.
- Jos koira on yli 6-vuotias, maksa- ja munuaisarvot, glukoosi, valkuaisarvot.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.


In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!