Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pukis ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 01.2018
Koko: n. 35 cm, 6 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua (Penkta Koja)
Saapunut tarhalle: 09.2021
Luonne: nöyrä hellämieli

Pukis ♂ castrated

Age estimate: 01.2018
Size: 35 cm, 6 kg
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 09.2021
Character: gentle and sweet

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

26.11.2021

Minun rakkaani, sanoo tarhan työntekijä. Vain parhaimpaan perheeseen, ei sen vähempää.

Tiedätkö, ei ole niin helppoa olla töissä koiratarhalla. Totta kai hoidokkeihin kiintyy. Jotkut osuvat sydämeen oikein tosissaan. Silloin tunteet on pinnassa. Kaikki tietävät, että ei näitä kaikkia koiria voi pitää tarhalla ja koiran paras paikka on oman, hyvän perheen luona. Jopa tarhan työntekijät itse eivät voisi adoptoida kaikkia lempikoiriaan. Heillä ei ole ehkä ollenkaan mahdollisuuksia pitää omaa koiraa. Vuokra-asunto, kiireinen elämä.

Silti luopuminen on tuskallista. Etenkin jos koira lähtee kauaksi pois kotimaastaan vaikka Suomeen uuteen perheeseen. Silloin tarhan työntekijä tulee kello 5 aamulla saattamaan oman hoidokkinsa, halaa ja silittää vielä viimeisen kerran. Silloin työntekijä kysyy kuulumisia jo seuraavana päivänä, huolissaan. Hänen täytyy luottaa siihen yhdistykseen, joka vie joka kuukausi lempikoiria kauas pois. Luottaa siihen, että uusi perhe on valittu huolellisesti, että koira ei katoa vain jonnekin, että perheeseen pidetään yhteyttä ja että koira on onnellinen.

Alusta lähtien Pet Rescue Finland on halunnut rakentaa luottamusta. Liettualaisia tarhan työntekijöitä ja vapaaehtoisia on tuotu Suomeen erilaisiin koirapuistotapaamisiin ja ihan vain vaikka tuomaan oma koira Suomeen. Jos joku tarhan työntekijä on sanonut ujosti, että haluaisi tulla Suomeen tuomaan koiraansa, niin hänelle on sanottu, siitä vain, hyppää autoon mukaan. Jos porukat eivät pääse mukaan, heidän lempikoiraansa on videoitu ja kuvattu tapaamista perheen kanssa. Luottamus on ansaittava. Luottamus on rakennettava hitaasti ja ajan kanssa. Parasta on se, kun tarhan työntekijä luovuttaa koiransa hymyillen ja onnellisena. Joskus jopa ystävystyy uuden perheen kanssa edes Facebookin ystävyys tasolla ja saa päivityksiä koiransa elämästä ihan suoraan. Jotkut uudet perheet eivät halua uusia liettualaisia ystäviä, jotkut perheet eivät ole hyviä sosiaalisessa mediassa. Sitä varten on olemassa yhdistys, joka on tekemisisää uuden perheen kanssa ihan mitä kautta perhe haluaa. Tekstarit, soitto, sähköposti. Kyllä, koira on onnellinen.

Minä tulin tänne yksityiselle tarhalle kunnalliselta tarhalta kun karanteeniaikani päättyi. Kukaan ei tiedä, mutta olen varmasti maaseudun tarpeeton ulkokoira. Olen hellä, rakastavainen, kovasti kiintynyt hoitajiini. Rauhallinen, nöyrä. Ehkä vähän arka ja ujo aluksi, mutta utelias ja totun helposti uuden ihmisen huomioon.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!