Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Roulis ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 01.2019
Koko: n. 30-35 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: ystävällinen, aktiivinen

5.8.2020

Minä Roulis ja äitikoirani Camelia tultiin tarhalle kesäkuussa 2020, koska "omistajamme elinolosuhteet olivat muuttuneet". Tosi tavallinen teksti tarhan asiakirjoissa. Tuo teksti käsittää niin paljon erilaisia elämäntilanteita ja ihmisiä.

Yleensä se tarkoittaa ulkomaille muuttoa, joskus asunnon vaihtoa, lapsen syntymää, avioeroa. Uutta tilannetta, jossa koiralla ei ole enää sijaa. Kotimaassamme, jossa kodittomia koiria on niin paljon, omistajien on lähes mahdotonta löytää aikuisille koirille uutta kotia. Niinpä tarha on ainoa vaihtoehto. Jos tarhallakaan on tilaa. Tilat säästetään yleensä kiireistä apua tarvitseville koirille. Löydetyille koirille, sairaille koirille.

Näitä ihmisten elämänmuutoksia voi ymmärtää, mutta tarhalle ei ikinä haluta ymmärtää sitä, miten koirien omistajat eivät ole välittäneet mitenkään hoitaa koiriaan. Onko koira rokotettu? Ei. Onko koira madotettu? Mitä se on? Onko koira sirutettu? Jo valmiiksi toivoton kysymys. Kynnet leikattu? Vaikeaa. Steriloitu? Ei tietenkään. Jos koiran terveydestä ei ole huolehdittu pätkääkään, niin miten voisi edes positiivisemmallakaan mielellä ajatella, että koiran antaminen tarhalle on omistajan viimeinen mahdollisuus toivottomassa elämändraamassa. Koiran tuominen tarhalle on lähinnä arkinen juttu niinkuin roskapussin ulos vieminen. Anteeksi vaan.

Meidän kohdalla jouduttiin epäilemään, odottaako Camelia pentuja joiden isä olen minä. Sellaiset omistajat minulla oli.

Olen ihana ilopilleri ja hurjan aktiivinen. Minä olen hurja hyppääjä. Osaan hypätä pöydälle suoraan maasta. Emme välttämättä etsi yhteistä kotia Camelian kanssa. Kunhan päästäisiin pois tarhalta.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-