Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sansas ♂ leikattu KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 05.2014
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua, Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 06.2020
Luonne: Itsetietoinen, huumorintajuinen hyskymix

Sansas ♂ castrated

Age estimate: 05.2014
Size: 60 cm
Location: Lithuania, Penkta Koja shelter
At the shelter: 06.2020
Character: Self assertive husky mix, lived as outside dog in chain.

1.12.2021

Jouluksi Lappiin?

Hei ihan oikeasti, olen energinen ja vahva koira ja istun häkissä. Täällä kotimaassani saan aina välillä kotiehdokkaita. Yksi perhe halusi hankkia minut 10-vuotiaalle tyttärelleen. Tyttömme on vahva ja vastuullinen, äiti sanoi. Niin paljon kuin tarhan väki haluaisi minut pois täältä omaan kotiin, niin jonkin verran on sitä vastuuntuntoa. Ei lapselle lahjaksi.

Toinen perhe halusi tarjota minulle mukavan koirankopin pihan perällä loppuelämän kodiksi. Ei, kuulkaa ei, ajat on muuttuneet. Minullakin on oikeus parempaan elämään, vaikka olen iso ja karvainen.

9.8.2021

Pet Rescue Finlandin ihmiset käyvät täällä tarhalla melko usein ja he aina huomaavat minut häkissäni. Miten minua ei voisi olla huomaamatta? Iso, komea koira. Siniset silmät. Mitä tämä koirat vielä täällä tekee? Vuosi tarhalla on jo vierähtänyt.

Tiedätkö, tässä välillä minä itse asiassa jo löysin oman kodin täällä kotimaassani Liettuassa. Perheessä oli 3-vuotias lapsi ja toinen koira. Tarhan työntekijät puhuivat perheen kanssa pitkään ja vakavasti. Aluksi pitää olla tosi varovainen, he sanoivat. Paljon riskitekijöitä. Pieni lapsi, toinen koira. Tutustuttakaa koirat toisiinne varovasti. Pitäkää lapsenne poissa koirien luota. Antakaa herkut ja ruuat koirille erikseen. Kyllä me tiedetään, sanoi perhe. Meillä on jo koira, meillä on kokemusta.

Pari tuntia sen jälkeen, kun olin lähtenyt tarhalta uuteen kotiini, tarhan työntekijät saivat valokuvan ja terkkuja minulta uudesta kodista. Sen sijaan, että työntekijät olisivat iloinneet, he melkein saivat sydänkohtauksen. Kuvassa pieni lapsi, toinen koira ja minä istuimme keittiössä kaikki yhdessä namipalojen kanssa. Jos et ole koiraihminen, et varmaan ihan ymmärrä mitä tässä nyt on kauhistelemista. Jos olet koiraihminen, mielikuvituksesi alkaa hyrrätä ja tiedät vaarat.

Tarhan työntekijä soitti heti perheelle. Ihan oikeasti, olkaa varovaisia. Koirat stressaavat uudessa ympäristössä ja uudessa paikassa. Koirat alkavat vahtia ruokaa. Pieni lapsi vielä siinä välissä. Ei huolta, vastasi perhe, Sansas on mahtava koira, se on täällä kuin kotonaan.

Ei tarvinnut odottaa kauan. Seuraavana päivänä minä ja se toinen koira otettiin yhteen ruuasta. Omistajamme otti niskastani kiinni lujalla otteella ja minä nappasin häntä kädestä. Arvaa kuinka nopeasti tulin takaisin tarhalle?

Emme voi riskeerata tällaisen koiran kanssa, perhe sanoi. Meillä on pieni lapsi ja tämä koira puree.

Voi herranen aika!

Arvaa olenko nyt pahan koiran maineessa?

Nyt olen istunut tarhalla jo aika kauan. Kyllä moni perhe haluaisi minut. Ihan samalla lailla kuin Pet Rescue Finlandin ihmiset aina kiinnittävät minuun huomiota, niin monet paikalliset perheet, jotka kulkevat häkkien loppumatonta käytävää pitkin ja etsivät katseillaan sitä ihanaa koiraa, sitä heidän omaa koiraansa, niin huomaavat minut. Tuo sinisilmäinen kaunis koira! Haluamme tuon sinisilmäisen koiran.

Kuulemma mikään "normaali" perhe ei ole kysynyt minua tositarkoituksella. Normaali perhe olisi sellainen, joka ymmärtäisi tällaista huskymisiä, joka on asunut ketjussa ulkona ja nyt tarhalla. Tullut kypsään ikään ilman mitään rakkautta tai koulutusta. En hypi heti vieraiden syliin. Koira, joka osaa suojella itseään. Esimerkiksi eläinlääkärillä olen tosi paha potilas. Itken ja ulvon. Ongelmia jatkuvista korvatulehduksista. Uusi omistaja olisi realisti, jalat maassa, pää pois pilvistä. Sinisiin silmiini saa rakastua, mutta ota minut vastaan sellaisena kuin olen.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille

HUOM.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikkoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!