Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Smelis (nimi tarkoittaa suomeksi hiekka) ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 04.2016
Koko: n. 60 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Penkta Koja tarha
Saapunut tarhalle: 04.2021
Luonne: Rauhallinen, ihmisystävällinen


Smelis (the name means sand in English) ♂ castrated

Age estimate: 04.2016
Size: 60 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 04.2021
Character: Calm, loves people

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

23.11.2021

Smelis täällä taas hei. Yksi pikku korjaus luonnekuvaukseeni. Ennen siellä luki, että en pidä muista koirista. Olen ollut aika pitkään jo tarhalla ja nuo ihmiset peruivat sanojaan. Olen ihan normiystävällinen muita koiria kohtaan. Kun tulin tarhalle, niin aluksi en halunnut itselleni häkkikaveria. Se on ihan ymmärrettävää, yritä itse asua 24/7 pikkukopissa vieraan tyypin kanssa. Häkkini ulkopuolella muut koirat ovat ihan ok.

19.09.2021

Hei,

Minä täällä taas...ikävien uutisten kera.
Viime viikot ovat todella rankkoja. Rankempia kuin olisin ikinä voinut kuvitella.

Kaikki lähti siitä, että olin tuntenut epämukavaa tunnetta oikeassa silmässäni jo pitemmän aikaa. Inhottava tunne ilmeni hyvin vaihtelevasti; milloin päänsärkynä, milloin väsymyksenä ja joskus ihan näköhäiriöinä. Oloni oli aikalailla koko ajan enemmän ja vähemmän tukala, mutten halunnut kuitenkaan valittaa tuntemastani kivusta hoitajilleni, sillä hehän olivat tehneet –ja tekevät edelleen– hyväkseni niin paljon. Päätin siis sitkutella kipujeni kanssa ihan yksikseni, näyttämättä vaivojani kenellekään.

Viime viikolla kuitenkin kaikki muuttui. Hetkittäiset silmävaivani eivät ilmeisesti olleetkaan niin pieniä, kun olin luullut ja yhtenä aamuna heräsinkin aivan järkyttävään kipuun. Silmäni oli täysin turvonnut umpeen ja näytti ulkoisesti kuulemma todella ilkeältä. Hoitajani kiidättivät minut eläinlääkäriin, jossa vaivani vakavuus paljastui pian meille kaikille: Silmäsyöpä, se minulla kuulemma oli. Eläinlääkäri kertoi hoitajilleni, että aikani oli käymässä vähiin, ellemme toimisi silmäni suhteen heti. Niinpä minut kiidätettiin aika lailla suoraan tutkimushuoneesta leikkaussaliin ja se oli menoa sitten.

Leikkauksen jälkeisenä aamuna heräilin lepohuoneestani tuntien, että jotakin puuttui. Kipuni olivat poissa –mikä oli hyvä–, mutta maailma näytti kummasti erilaiselta. Eikä tuo kai ihme, sillä kahden toimivan silmän sijasta ihmettelin maailmaa ensimmäistä kertaa vain yhdellä silmällä. Leikkaus meni kuulemma lääkäreiden mukaan hyvin, mutta toipumiseni on yhä melko lailla vaiheessa, joten joudun vierailemaan eläinlääkärissä vielä muutamalla seurantacheckillä, jotta varmistutaan, että kaikki on todella kunnossa.

Olen tottakai surullinen, etten tällä hetkellä oikein hahmota asioiden ja ihmisten etäisyyksiä. Näkökentässäni on myös nykyään paljon enemmän mustia kulmia, ns. black spoteja. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, etten enää tunne kipua. Oloni on nyt niin paljon vapautuneempi ja onnellisempi. Oma eläinlääkärini on myös lohduttanut minua, että suurella todennäköisyydellä vasen, jäljellä oleva silmäni oppii ajan kanssa paikkaamaan oikean silmän puutetta.


Suurin pelkoni tässä koko jutussa on, että silmäni menetys vaikeuttaa kotini löytämistä. Pelkään, etteivät ihmiset katso minua enää samalla tavalla. Etteivät he enää näe minua niin komeana ja uljaana herrasmiehenä, kuka todellisuudessa olen. Pyydänkin siis sinua, –kyllä, juuri sinua siellä, joka olet jaksanut lukea tarinaani näinkin pitkälle–: Älä anna yhden silmän puuttumiselle liikaa painoarvoa. Olen edelleen se sama, ystävällinen, rauhallinen ja äärimmäisen ihmisrakas nallekarhu, jonka suurin toive koskaan maailmassa on oma rakasta perhe ja turvallinen koti. Toivon koko huskysydämmestäni, että sinä pystyisit ja haluaisit tarjota minulle sellaisen.

24.08.2021

Olen kuulemma häpeäksi rodulleni. Näytän huskylle, mutta en käyttäydy kuin husky. Tarhan työntekijöiden pitäisi tietää, koska meitä huskymixejä tulee tarhalle säännöllisin väliajoin. Meitä otetaan jostain torista kauneuden takia, sidotaan takapihalle ja me sitten karataan.

Tulin tarhalle huhtikuussa, minut löydettiin katuja pitkin hölköttelemästä eikä omistajaani ole löytynyt. Miten sitten käyttäydyn? Olen laiska, rauhallinen, hidas. En tykkää toisista koirista yhtään. Ihmisille olen tosi kultainen ja selvisin lapsitestistäkin. Lapsitesti on sellainen, että kun tarhan omistajan lapset ei voi mennä päiväkotiin syystä tai toisesta, niin ne tulee tarhalle hengailemaan ja jos koira on ihan ok niiden lasten kanssa eikä murise eikä pure, niin koira on läpäissyt lapsitestin. Kuvittele olevasi pikkulapsi ja saat leikkiä 200 koiran kanssa koko päivän? Mikä eläinrakkaiden pikkulasten unelma!

Voipi kuitenkin olla, että kotioloissa piristyn ja minusta alkaa löytyä sitä alkukantaisen rodun virtaa ja minun kanssa pitää juosta kilometreittäin. Ehkä en olekaan täydellinen sohva husky. Perheessäni saisi siis olla aktiivisia ihmisiä, yli kouluikäiset lapset ovat hyvä juttu, ei kiitos mielellään mitään muita eläimiä eikä haaveita koirapuistokäynneistä. Maaseudulla asuva perhe sopisi minulle oikein mainiosti.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communikate in English, please use this form application for adoption


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!