Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Taiga ja LunaKOTIUTUNEET
Syntymäaika / Ikä arvio: Taiga (tumma) s. 2013, Luna (vaalea), s. 2016
Koko: n. 65 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: rennon iloisia ja kaikille ystävällisiä

3.9.2019

Oletko aina haaveillut kahdesta huskymixistä? Tämä ei ole siis vitsi. Kaksinkertaisesti rakkautta, jännittäviä tilanteita. Kaksinkertaisesti karvanlähtöä. Meidän on siis lähes mahdotonta löytää omaa kotia yhdessä, mutta pakkohan sitä on yrittää. Meitä ei voi erottaa. Olemme varmaan äiti ja tytär ja kaiken sen jälkeen, mitä olemme kokeneet, niin emme edes voi syödä ruokaamme ilman toisiamme. Meitä ei voi erottaa.

Salapoliisitarina? Jotenkin sinne päin. Olipa kerran koiratarha, joka sai soiton eräältä nuorelta mieheltä. Mies seisoi ostoskeskuksen edessä autonsa ja kahden huskyn kanssa ja kertoi tarhan tytöille, että eräs asiakas oli tilannut itselleen Saksasta kaksi koiraa ja nyt kun hän oli ajanut tänne Liettuaan asti tuhat ja risat kilometriä, niin asiakas oli kadonnut ja mitä hän nyt tekisi näille koirille?

Tultiin siis tarhalle ja meinattiin että jassoo, tässä on nyt sitten uusi koti. Sillä aikaa paikallinen sosiaalinen media kiinnostui meidän jutusta ja kun meitä aikansa pengottiin, niin kävi ilmi, että meidän autonkuljettaja oli yrittänyt kaupata meitä jo jonkin aikaa netissä sellaisella sivustolla kuin "Löysin, lahjoitan ja myyn koiria". Lyhyt ilmoituksemme oli että "Haluaisiko joku? Kilttejä koiria. On passit." Ilmeisesti ilmoituksilla ei tärpännyt, niin soitti tarhalle.

Meillä oli tosiaan saksalaiset rokotustodistukset, vaikka rokotukset olivatkin vanhentuneet. Kaulapannoissa oli saksalainen osoite. Meidät oli sirutettu. Miten ihmeessä olimme nyt liettualaisella koiratarhalla? Oliko meidät varastettu? Jos niin, niin miksi meitä yritettäisiin kaupata Liettuassa, jossa koirilla ei ole arvoa? Vai haluttiinko meitä pentutehtailuun?

Tarhan tytöt aloittivat salapoliisityönsä, tuloksetta. Kaulapannassamme ollut puhelinnumero ei toiminut. He saivat kiinni rokotustodistukset leimanneen saksalaisen eläinlääkärin, joka tarkisti tietomme saksalaisesta tietokannasta. Sinne merkittyä omistajaamme ei saatu kiinni. Numero oli poissa käytöstä.

Vihdoin tytöt päättivät, että meidän olisi aika unohtaa menneisyys ja ajatella tulevaisuutta. Uudet rokotukset, uuden elämän etsintä. Vanhaan ei olisi paluuta, mikä se ikinä olisi ollutkaan.

Olemme superkivoja koiria. Tykkäämme halata ihmisiä ja tykkäämme hengailla tarhan huoneiden ikkunalaudoilla ja katsoa maisemia. Meistä joku saisi kivat ystävät, kaksinkertaista rakkautta.

15.9.19

Wou, ei han jokainen tarhakoira pääse tällaista kokemaan tarha-aikana!
Pääsimme tarhan tyttöjen mukana kaupungin puistoon ja kahvilaan. Olemme niin hienosti käyttäytyviä koiria, että halusivat tehdä vähän videota ja näyttää kaikille, miten hienoja koiria me olemme. Kattokaas nyt mitä malliyksilöitä me ollaan.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-