Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Talismanas KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 03.2012
Koko: n. 80 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: majesteettisen komea, rauhallinen ja ystävällinen

4.6.2020

Joskus vähän ihmettelen, mitä minä teen tässä hienon ravintolan terassilla syömässä pihvinpaloja tuon ystävällisen blondin kädestä. Älä ymmärrä minua väärin, käyttäydyn todella hienosti ja minut voi ottaa mihin tahansa mukaan. Mutta jotakin ihmeellisen ihanaa on tapahtumassa elämälleni, ja toivottavasti tämä kaikki jatkuu onnelliseen loppuun asti eikä ole vain ihanaa unta.

Näetkös, neljä vuotta sitten minut löydettiin metsästä ketjulla puuhun sidottuna. Olin jo vanha ja tarpeeton. Ihanat ihmiset pelastivat ja toivat minut tarhalle. Tarhan vapaaehtoinen rakastui minuun ja otti minut kotiinsa. Kyseessä on todella ison sydämen vapaaehtoinen, joka pitää kotonaan oikeaa omaa pikku koiratarhaa. Mutta joillekin ihmisille tämä rakkaus eläimiin on omituinen asia. He eivät ymmärrä, että joskus rakkaus ei riitä, vaan tarvitaan kunnon hoitoa. Meitä koiria on tämän vapaaehtoisen kotona useita kymmeniä, joten ei hänellä ole aikaa meistä huolehtia eikä tiloja kunnon asumiseen. Niinpä minunkin kohtaloni oli joutua taas ketjuun ja koirankoppiin kiinni.

Sitten eräs toinen tarhan vapaaehtoinen tuli meidän pihalle hoitamaan meitä koiria ja katsomaan, että meiltä ei puuttuisi mitään. Tällä vapaaehtoisella on sellainen pieni pehmeä kohta sydämmessä minulaisilleni isoille saksanpaimenkoiramikseille. Hän katsoi minua silmiin ja ehdotti sitten omistajalleni, että voisiko minua ottaa irti ketjusta ja vielä eri paikkoihin kävelylle. Onneksi se onnistui.

Niinpä elämäni alkoi muuttua. Tämä vapaaehtoinen tuli luokseni joka viikko pari kertaa ja ajoi minun kanssani autolla eri paikkoihin. Olin ensin hermostunut ja stressaantunut autossa, sitten totuin ja aloin tykätä näistä autokyydeistä. Menimme kävelylle metsään, kaupungille. Pääsin McDonaldsiin maistamaan kananugetteja! Vapaaehtoinen otti minut kotiinsa yöksi ja antoi minulle oikein kunnon kylvyn.

Jokaisessa uudessa paikassa olin vähän hermostunut, mutta käyttäydyin majesteetillisen ylväästi ja hienosti. Kuninkaallinen, sanoi vapaaehtoinen. Ylväs, hieno siniverinen. Koira, joka ansaitsisi eläkepäivät ihmisen parhaana ystävänä, sohvalla torkkuen, kahviloissa istuen, metsälenkeillä.

On vähän pelottavaa tulla näille sivuille etsimään kotia. Iso koira. Vanha koira.

Vaikka olenkin super hieno kaveri, on minulle kuitenkin parempi sellainen koti jossa on jo koirakokemusta ja kokemusta isoista koirista. Mutta jos tarjoat minulle rakkautta ja oman kodin elämäni ehtoolla, et ikinä kadu niitä hyviä tunteita, joita saat minulta. Kiitollisuutta, rakkautta, uskollisuutta. Ota riski.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkastus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla sekä talutushihna.

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.