Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tigre ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika / Ikä arvio: 10.2020
Koko: n. 8 kg, 35 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: aktiivinen nuori koira

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

14.7.2021

Usein Liettuan maaseudulla näkee ihan nuoria ja pieniä koiria siellä raskaan ketjun päähän kahlittuna koirankopissa tai ladon seinässä. Koiran sitomisen logiikka on siinä, että ei haluta, että koira karkaa ja juoksee pitkin kyliä. Sehän on hyvä juttu, eikö vain, että koira ei pääse karkaamaan?

Eläinsuojelijoille asia on vain niin käsittämätön. Maaseudulla ja pikkukylissä perheet ovat usein ihan kunnollisia. Köyhiä, mutta ahkeria, kivoja ihmisiä. Pihat ovat täydellisessä kunnossa. Upeita kukkapenkkejä, viimeisen päälle leikattu nurmikko, terveitä omenapuita, kasvimaa, jossa ei ole yhtään rikkaruohoa. Miksi näin kauniiden pihojen perällä on aina se onneton koira, jonka koko elämä on 24/7 ketjun päässä haukkumista. Perheet puolustelevat käytäntöä juuri sillä, että hyvän perheen koirat eivät juokse kylillä ja siistin talon pihoilla koirat eivät sotke. Koiran paikka on aina ollut koirankopissa. Piste.

Minkälaisia vahtikoiria ketjun päässä olevat pikkukoirat voivat olla? Mitä me voidaan tehdä, jos pihalle tulee kettu tai pahimmassa tapauksessa susi, joka raatelee meidät puolustuskyvyttöminä. Näinkin välillä tapahtuu. Elämämme on ikuista haukkumista.

Pennutkin sidotaan siihen tyhmään ketjuun heti kun tulevat niin vanhoiksi, että maailma alkaa kiinnostaa ja hajut vievät mukanaan. Kaulapanta, ketju, nyt on koira siististi omalla paikallaan.

Minä olen yksi niistä onnekkaista koirista, jotka omistajat antoivat tarhalle. Muuten seuraavat kymmenen vuotta elämäni olisi kahden metrin alue pihan perällä. Aivan käsittämättömän surullista.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!