Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tija nyk. NappiKOTIUTUNUT

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2019
Koko: n. 30 cm, 6 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: aktiivinen, rohkea, leikkisä

15.4.2020

Varsinainen katukoira, minäkö? Miten voi olla, että minulaisia supersöpöjä, nuoria, huolettoman leikkisiä koiria juoksentelee kaduilla. Olen Kaunasin kaupungista, päivää, ja tulin tarhalle helmikuussa 2020. Aktiivinen, leikkisä, rohkea ja rakastan ihmisiä. Asun muiden koirien kanssa samassa häkissä, mutta olen enemmän dominoiva luonteeltani. Haluan olla pomo.

Liettua ei ole todellakaan sellainen maa, jossa katukoiria juoksentelisi ympäriinsä. Niin oli joskus 20 vuotta sitten. Moni muistaa lapsuutensa, jossa kerrostaloalueen pihalla oli lauma koiria leikkimässä lasten kanssa. Katukoiria, ei kenenkään koiria. Kun isä ja äiti olivat vielä töissä, eläinrakkaat lapset toivat katukoiria sisälle asuntoihin. Sitten tulivat surulliset ajat, jolloin tuhansia kivoja, nuoria koiria lopetettiin katukoiraongelman poistamiseksi. Nekin ajat ovat ohi jo kauan aikaa sitten. Kyllä kaikki muuttuu paremmaksi, vähitellen. Tällä hetkellä ongelma on ihmisten asenne koiria kohtaa ja maaseudun loputon kurjuus ja ylijäämäpentujen syntyminen. Pentutehtailu.

Minulla on varmasti ollut perhe, mutta ei mikään huolehtiva sellainen. Joskus koira päästetään itsekseen ulkoilemaan. Koirahan se on, sen tarvii juosta vapaana. Joskus lähdetään äkkiseltään ulkomaille ja koira jätetään jollekin, kenelle tahansa vahdittavaksi. Ei-toivottu lahja. Vastuuttomuus, alkoholismi. Koira pelkkänä esineenä.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa
4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-