Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tule Tule ♀ leikataan

Syntymäaika / Ikä arvio: 01.2019
Koko: n. 67 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja

Luonne: herkkä, rakastavainen, leikkisä

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

29.4.2021

Soitto tarhalle koiran naapurilta. "Tiedättekö, voitteko auttaa? Naapurini on vanhempi naishenkilö ja hänellä on pihalla ketjussa iso nuori koira. Naisen poika on alkoholisti ja kiusaa koiraa. Sähköiskuja, potkuja - en edes halua kertoa mitä kaikkea koiralle tehdään. Koira on nyt karannut ja otin koiran omaan autotalliini piiloon. Hakekaa koira tarhalle, pyydän, mutta älkää laittako koirasta ilmoituksia. En halua, että naapuri tietää missä heidän koiransa on."

Koira haetaan tarhalle kaikessa hiljaisuudessa. Seuraavana päivänä koiran omistaja soittaa tarhalle. "Tiedän, että teillä on minun koirani. Pakotin naapurini kertomaan minulle. Haluan koirani takaisin. Kyllä, tiedän että poikani kiusaa koiraa. Poikani on hakannut minuakin. Mutta älkää huolehtiko, poikani on menossa pian vankilaan. Huolehdin koirasta kyllä. Pidän hänet ketjussa ettei hän sotkisi puutarhani istutuksia, mutta syksyllä ja talvella päästän koiran vapaaksi juoksemaan ympäri kylää, kyllä hän saa vapauttakin ketjusta. Koira on kaunis ja sopii pihalleni. Oloni on turvallisempi kun pihalla on koira.

Seuraa keskusteluja, pitkiä väittelyjä. Onneksi tarhan ihmiset ovat tottuneet tähän. Puhumaan koirien omistajat ympäri. Koiran palauttaminen omistajalle ei ole vaihtoehto.

Minä koira istun tarhan häkissä ja murisen kaikille. Epäluuloinen, pelokas. Olen kuitenkin perusluonteeltani harvinaisen vakaa. Utelias, nuori. Alan tulla ulos kuorestani ja nauttia ihmisten seurasta. Minuun aletaan luottaa. Pääsen tarhan toimistoon päivisin ja etsin heti tutut ihmiset, lelut. Leikin tarhan omistajan pikkulasten kanssa. Kuin ystävällinen nallekarhu, iloiten, nauttien elämästä. Häntäni heiluu niin voimakkaasti, että koko ruumiini kuin tanssii. Minua viedään kävelylle, esitellään minulle uusia paikkoja, uusia ihmisiä. Leikitään. Olen valmis etsimään omaa kotia, minusta tulee vielä hyvä koira.

Iso koira, jolla on menneisyyden mörköjä. Herkkä, utelias, leikkisä. Koko elämä vielä edessä. Etsin erityistä perhettä, jolla on taitoja ja kokemusta johdattaa minun uutta tietäni ihmisen parhaaksi ystäväksi. Olen aika lähellä Amerikanakitaa, joten kokemus tästä rodusta olisi huippuihana juttu. En ole ihan joka perheen vaihtoehto koiraksi, mutta tiedän, että jossain kyllä on oma perheeni ja odotan rauhassa juuri sitä oikeaa kotia.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Raivotaudin vasta-aineiden tarkistus EU:n hyväksymässä laboratoriossa.

______________________________________________________________________________

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info

If you want to communikate in English, please use this form application for adoption

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!