Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Zaklina ♀ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ ikä arvio: 09.2017
Koko: n. 40 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Penkta Koja
Saapunut tarhalle: 09.2020
Luonne: ystävällinen, nöyrä, kaunis, rakastaa ihmisiä ja lapsia


Zaklina ♀ sterilized

Age estimate: 09.2017
Size: 40 cm
Location: Lithuania / Penkta Koja shelter
At the shelter: 09.202
Character: friendly, humble, beautiful, loves people and children


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

05.09.2021

Siitä on jo kulunut melkein vuosi kun Liettuan maa tärähteli skandaaleista. Silloin eläinsuojeluyhdistykset paljastivat pentutehtaita ja satoja koiria otettiin huostaan. Työ on vielä meneillään, se raskas, ikävä ja tylsä työ, kun eläinsuojelulakeja pitää muuttaa ja käytäntöjä uudistaa. Se, että jokaikinen huonoista oloista pelastettu koira saadaan pois omistajilta oikeuden päätöksellä. Se kestää, tiedättekö.

Ensimmäinen shokki oli se, että Marijampolessa oikeus päätti, etteivät koirat olleetkaan huonoissa oloissa ja että koirat pitää palauttaa pentutehtaaseen. Eläinsuojelijoilla oli paljon kuvamateriaalia ja eläinlääkäreiden todistuksia: ihosairauksia, haavoja, kiemuraksi kasvaneita kynsiä, kohtutulehduksia. Ei meitä oltu kohdeltu hyvin. Olimme pentutehtailijoiden synnytyskoneita.

Onneksi joukko toimittajia ja lakimiehiä laittoi hynttyyt yhteen ja valitti oikeuden päätöksestä. Näitä pentukoirien oikeudenkäyntejä on meneillään useissa liettualaisissa kaupungeissa. Näyttää sille, että kohu olisi laantunut, mutta ei, työ jatkuu. Ennen oikeuden päätöstä tarhat eivät voi tehdä mitään pentutehdaskoirille. Koirille ei voi etsiä uusia koteja, eikä koirien kuluista huolehdi kukaan paitsi tarhat.

Osa meistä koirista on niin onnellisia, että huonot omistajat luovuttavat ja kirjoittavat meistä sopimuksen tarhan kanssa. Luopuvat meistä vapaaehtoisesti. Katso minua, en ole edes minkään rotukoiran näköinen! Osa meistä pentutehdaskoirista oli muuten vaan söpöjä. Meidänlaisia koiria meni kaupaksi markkinoilla ja torisivuilla. Nyt niitäkin sääntöjä on muutettu, hurraa! Iso eläinkauppaketju Kika ei enää myy rotukoirapentuja vitriineissään, vaan tarhojen rescuekoiria. Voi tietenkin kysyä, pitääkö koiria yleensäkään myydä kaupoissa, mutta se on sitten seuraava taistelu. Netissä ei saa enää myydä mitä tahansa koiria, vaan ainoastaan niitä, joilla on virallinen tunnusnumero ja joiden kasvattajalla on oikeus kasvattaa koiria. Hyvä alku sekin.

Minä olen ystävällinen, nöyrä, kaunis koira. Rakastan ihmisiä ja tykkään lapsista. Toisten koirien kanssa leikin aidan läpi, mutta en tykännyt kun minut yritettiin laittaa asumaan toisten koirien kanssa. Olen saanut tarpeekseni muista koirista, joten viihtyisin parhaiten kodin ainoana koirana.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.

- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.

Adoption info

If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.

Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!