Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Zvirblys ♂ leikattu VARATTU

Syntymäaika/ Ikä arvio: 11.2020
Koko: n. 35 cm, 7 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Penkta Koja

Luonne: aktiivinen, iloinen, leikkisä

In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

8.7.2021

Kotimaassani Liettuassa on vielä sitkeästi selkäytimessä sellainen idea, että paras yllätyslahja ja elämän piristys maaseudulla asuville ikääntyville vanhemmille on koiranpentu. Ihan koulutetut, fiksut nuoret ihmisetkin joskus taantuvat ikäänkuin keskiajalle kun puhe kääntyy koiriin. Kuinka moni meistä tarhakoirista on hylätty, koska ne ikääntyvät maaseudulla asuvat vanhemmat eivät halunneet mitään koiranpentua eivätkä jaksaneet leikkiä ja kasvattaa aktiivista, iloista koiraa?

Yhdistyksen Liettuan vastaava käy usein tällaista keskustelua:

Fiksu, nuori, koulutettu kaupunkilainen: "Hei, sinähän olet paljon tekemisissä tarhakoirien kanssa, sattuisitko löytämään pennun vanhemmilleni. He asuvat maaseudulla ja heidän aikansa käy pitkäksi".

Liettuan vastaava: "Tarhat ovat täynnä hienoja seniorikoiria, voisit yhdessä vanhempiesi kanssa mennä tutustumaan. Seniorikoira on niin paljon helpompi seniori-ikäisille vanhemmille."

FNKK: "Ei seniorikoiraa, niillähän voi olla vaikka mitä pahoja tapoja. Koiranpennun voi kasvattaa omaan elämään sopivaksi. Eivät vanhempani haluaisi mitään senioria".

Liettuan vastaava: "Vanha koira sopeutuu mainiosti uuteen perheeseen. Koiranpentu on aktiivinen ja vilkas ja tarvitsee paljon työtä, oletko ajatellut sitä?"

FNKK: (Kääntyy ympäri närkästyneenä ja miettii mielessään, miksi nämä eläinsuojelijat ovat aina niin vaikeita, tarhat on täynnä pentuja, antaisivat nyt koiran pois tarhalta eivätkä olisi noin nirsoja".

Ymmärsit varmaan, että tällainen alkupuhe oli juuri sen takia, että minut annettiin lahjaksi maaseudulla asuvalle ikääntyvällä äidille. Kuukauden verran ikääntyvä äiti jaksoi minua, sitten tulin tarhalle. Äidin kunto ja terveys ei riittänyt alkuunsakaan minun hoitamiseksi.

Olen iloinen, leikkisä, rohkea kiva koira. Hyvä koira.

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Kennelyskärokote.
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maateitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.